Kobylky rozdávají body na počkání, Slovan Poděbrady si odvezl všechny tři

30.09.2014 18:34

Bílé Podolí - Slovan Poděbrady 0:3 (0:1)

Před zápasem na tom byli oba soupeři v tabulce stejně, ale na hřišti to tak nevypadalo. Podolští opět nedokázali vstřelit branku a hostům stačil jeden povedený přímý kop k výhře.

Po zahřívací desetiminutovce zahrozili jako první domácí - Šimon zpětnou přihrávkou našel Štočka, který z vápna bránu přestřelil. Na druhé straně se musel otáčet Beran, který zlikvidoval samostatný nájezd Havlíka. V 17. minutě opět Šimon přihrával, ale jeho centr prošel malým vápnem bez zakončení. Ve 30. minutě se k trestnému kopu z 20 metrů postavil Majer a zakroutil jej k tyči - 0:1. První poločas mohl skončit i vyšším rozdílem, ale Šváb zaskočil na brankové čáře a vykopl míč směřující do branky.

Domácí hráči chtěli zlomit prokletí a konečně vstřelit gól, ale k tomu měli blíže hosté - po pěkné akci zakončoval Majer těsně nad bránu. Vyrovnání měl na kopačce Brunclík, který se dostal k míči nikým neatakovaný na hranici vápna, ale volil střelu z první, která se mu nepovedla. V 80. minutě znovu zakončoval Brunclík, jenže z vápna přestřelil a hosté trestali. V 82. minutě Beranovi vypadl míč z ruky a do odkryté brány ho dorazil Havlík - 0:2. Kalich hořkosti si Podolští vypili do dna v 90. minutě, kdy další přímý kop trefil Majer - 0:3.

Čtyři zápasy, nula bodů a skóre 0:9, to není příliš lichotivá bilance. Co je však horší, Podolští se do šancí hodně těžko dostávají a ani hra není dobrá. Když se vytratí i bojovnost, která v minulých sezónách zdobila Kobylky, je z toho bídný úvod soutěže, -5 bodů v tabulce pravdy a až 11. místo v tabulce. Další zápas se hraje v Sokolči v neděli od 16 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Slovan Poděbrady

Branky: 30. a 90. Majer, 82. Havlík.

Sestava FC: Beran - Mužátko, Lukáš Toman, Šálený, Martin Šváb - Čakovský (75. Kupka), Skala, Štoček (60. Brunclík), Fejfar, Švadlenka - Šimon.

Sestava Poděbrady: Hadvičák - Hanuš, Navrátil, Linhart, Majer, Sezima, Sekera, Borovička, Šulc, Havlík, Tomíšek. Střídali: Polák, Břinčil.

Rozhodčí: Jarolímek Roman - Vácha Lukáš, Doubrava Jakub.

Diváků: 85.

Zpět