Kobylky si poradily s Tuchorazí i v deseti a vyhouply se do první poloviny tabulky

18.05.2015 20:09

Bílé Podolí - Tuchoraz 2:1 (1:0)

Do nedělního utkání vstupovali podolští fotbalisté s velkým respektem co je vlastně čeká. Kobylkám se podařilo v prvním půli dostat do vedení a v průběhu druhého poločasu bojovaly o jeho udržení. Ani v deseti Podolští nedovolili hostům dostat se do gólových šancí, a tak nakonec slavili zaslouženou výhru 2:1.

Zápas začali lépe domácí a už v 7. minutě mohli jít do vedení. Štoček nacentroval na Švadlenku, který hlavou trefil břevno Machovy brány. V 9. minutě Jelínek ideálně vysunul Švadlenku, ale jeho šajtle se mezi tři tyče nevešla. Následovala nezáživná pasáž, kdy se hrálo mezi vápny. Ve 32. minutě si na Spáčilův křižný pas naběhl Čakovský a střelou po zemi prostřelil Macha - 1:0! Hosté si sice dokázali ve středu hřiště nahrát, ale následné centry nebo střely zpoza vápna nebyly přesné. Tuchoraz domácí hráče předčila jen v zákeřnosti nedovolených zákroků - hlavně hostující útočník Rozumný si pomohl dvakrát loktem proti Šálenému a dvakrát proti Spáčilovi. Rozhodčí Tobiška však zákroky zřejmě neviděl a odpískal až následnou odvetu Spáčila, za kterou ho vyloučil! Do poločasu bylo na hřišti hodně dusno, ale branka nepadla a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase domácí logicky zalezli a zuby nehty bránili své pokutové území s cílem pokusit se o brejk, kterým by navýšili své vedení. V přesile hrající hosté naštěstí nevymysleli vůbec nic a nakopávané míče s přehledem sbírala obrana v čele s Beranem. Tuchorazi nepomohlo ani velké množství standardních situací. S přibývajícím časem se začala otevírat vrátka v tuchorazské obraně - v 73. minutě se prokličkoval Švadlenka až před Macha, jenže ten jeho střelu vyrazil. V 83. minutě si udělal výlet Bareš, pohrál si se dvěma obránci a ideálně předložil míč Švadlenkovi před odkrytou bránu - 2:0. V 89. minutě se hostům povedlo snížit, když se po centru na zadní tyč prosadil střídající Topol, ale to bylo z jejich strany naštěstí vše - 2:1.

Teprve při závěrečné děkovačce se slušně fandícími diváky si podolští hráči a trenéři mohli oddechnout. Díky výhře a třem bodům se Kobylky dostaly do horní poloviny tabulky, konkrétně na 7. místo s 29 body. Na třetí - možná sestupové - místo mají však stále pouze tři body náskok a situace se mění každým dalším kolem. Podolští hrají opět doma, hostí třetí celek tabulky ze Staré Boleslavi. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: 32. Čakovský, 83. Švadlenka - 89. Topol.

Sestava FC: Beran - Mužátko, Šálený, Semínko, Spáčil - Čakovský, Štoček (75. Kupka), Martin Šváb, Fejfar - Jelínek (30. Bareš), Tomáš Švadlenka.

Sestava Tuchoraz: Macho - Trnka, Birkuš, Doksanský, Vosecký, Kolařík, Černý T., Černý J., Šmejkal, Pazderec, Rozumný. Střídali: Novák, Topol.

Rozhodčí: Tobiška Stanislav - Drábek Tomáš, Prosr Tomáš. Delegát: Hnilička Jaroslav.

Diváků: 55.

Zpět