Kobylky si připsaly důležité vítězství v derby

22.05.2011 10:41

FC Bílé Podolí - Tupadly 2:0 (2:0)

Za slunečného sobotního odpoledne sehráli fotbalisté Bílého Podolí derby s nedalekými Tupadly. Oproti minulému zápasu v Poříčanech se do sestavy vrátil do branky Aleš Beran, na stoperskou pozici Michal Semínko a do útoku Jiří Antoš. Navíc hned ve 12. minutě musel nuceně střídat Josef Fejfar, a tak si zahrál po několika zápasech Jan Spáčil, který své zranění už doléčil.

První poločas začali náporem domácí a výsledkem byl Štočkův přímý kop ve 3. minutě, ale brankář jej vyrazil na roh. Hned v 6. minutě málem udeřilo na druhé straně, ale obrana dokázala zblokovat střelu z nadějné pozice. Ve 23. minutě si Štoček mohl zopakovat svou oblíbenou disciplínu - přímý kop nedaleko od hranice velkého vápna - a tentokrát trefil přesně šibenici hostující branky - 1:0. Ve 27. minutě se dral do šance Jelínek, ale jeho střela šla vedle. Ve 35. minutě Jelínek přihrál Šálenému do střelecké pozice a domácí kapitán křižnou střelou (viz fotogalerie) rozvlnil síť - 2:0. Do poločasu však zahrozili také hosté - ve 42. minutě měl Beran práci po přímém kopu, ale povedenou střelu vyrazil na roh. Poločas tak skončil dvougólovým rozdílem.

Druhý poločas začal opět trestným kopem Štočka, ovšem střela šla těsně vedle. Poté následovala spíše bojovná pasáž hry, kdy se diváci příliš nebavili a žádné šance neviděli. Oživení přinesla 64. minuta a šance hostů, ale z hranice malého vápna útočník přestřelil a stav se nezměnil. V 74. minutě chtěl Šálený vrátit gólovou přihrávku Jelínkovi, ten ovšem svou hlavičku nasměroval pouze do břevna. V závěru utkání domácí zodpovědným výkonem žádné drama nepřipustili a zaslouženě slaví důležité vítězství 2:0.

V tabulce si tak Kobylky minimálně udržely odstup od mužstev z nižších pater a s 29 body se nacházejí v dobré pozici pro závěr soutěže. Do konce však zbývají ještě 4 kola, což znamená 12 bodů ve hře. O tři z nich se pokusí Podolští už příští týden, kdy hrají opět doma. Zápas s Rožďalovicemi se měl hrát v sobotu, ovšem vzhledem ke konání dětského dne podalo Bílé Podolí žádost o přeložení na neděli. O konečném termínu se rozhodne v průběhu týdne a my vás o něm samozřejmě budeme informovat.

Fotogalerie: FC BP - Tupadly

Branky: 23. Štoček, 38. Šálený

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Mužátko - Josef Fejfar (12. Spáčil), Zelený, Šálený, Skala (85. Šilha) - Antoš, Jelínek (88. Švadlenka)

Zpět