Kobylky statečně vzdorovaly lídrovi z Tuchorazi, ale na body nedosáhly

27.09.2016 16:40

Bílé Podolí - Tuchoraz 2:3 (1:1)

Podolští fotbalisté měli po dvou venkovních prohrách o motivaci postaráno - na domácím hřišti hostili lídra tabulky z Tuchorazi. Přestože Podolští byli po většinu zápasu lepším mužstvem, všechny body si odvezli hosté za výhru 3:2.

Úvod zápasu byl opatrný, obě mužstva si zvykala na nerovný terén, který působil problémy se zpracováním. V 7. minutě hosté kopali z poloviny hřiště trestný kop, míč nikým netečovaný skočil a zapadl pod břevno překvapeného Skokana - 0:1. Podolské hráče však nečekaný zásah nepoložil a hnali se za vyrovnáním. V 16. minutě Jelínkův únik zlikvidoval dobře vyběhnutý Macho, na brankáři hostů ztroskotal i Vítek o minutu později, když Macho vyrazil míč mimo vápno. V pokračující akci Kupka rychle míč do vápna vrátil a Švadlenkovy krásné nůžky skončily na tyči! Podolští stupňovali tlak, ale Jelínek opět jen nechal vyniknout Macha, který vytěsnil jeho hlavičku do odkryté brány. Až ve 26. minutě se Jelínek prosadil - Švábův centr usměrnil na zadní tyči - 1:1. Následně se hra vyrovnala a zahrozili také hosté - Skokan však vyběhl mimo vápno a uklidil míč do bezpečí. Těsně před poločasem ještě pálili hosté těsně vedle z 10 metrů. 

Bohužel i ve druhé půli se Tuchoraz dostala lacino do vedení. Po sérii několika chyb a následném rohu se míč zastavil o ruku a pískala se penalta - 1:2. V 54. minutě domácí vyrovnali - Kupkovu hlavičku vyrazil Macho na břevno, následně dorážel Jelínek do odkryté branky. Pomezní rozhodčí však naprosto nesmyslně odmával ofsajd a gól neuznal. Jak se později ukázalo, tato situace rozhodla celý zápas. V 56. minutě zahráli i hosté ve vápně rukou, ale tentokrát se penalta nepískala. Když se pak v 68. minutě Kolařík krásně trefil z 20 metrů přesně k tyči, vypadalo to, že je po zápase - 1:3. V 81. minutě si připsal výborný zákrok Skokan, který zlikvidoval přímý kop z 22 metrů. Na druhé straně skončil Svobodův centr na břevně - bohužel se odrazil mimo dosah dobíhajících hráčů. V 83. minutě využil chyby obránce Netáhlo a střelou k tyči vykřesal pro Kobylky naději - 2:3. Podolští při hře vabank vybojovali dva rohy, ale prosadit se už nedokázali. Utkání skončilo stejným výsledkem, jako na jaře - 2:3.

Diváci se určitě nenudili, navíc jim patří poděkování za výbornou podporu a za to, že i přes porážku ocenili výkon domácích hráčů potleskem. Podolští se nemusí za předvedený výkon stydět, ale hloupé góly, které dostali, musí v příštích zápasech eliminovat. Potom mohou pomýšlet na body - třeba už v dalším kole, kdy se hraje v Liblicích. Zápas začíná v sobotu v 16:30. 

Fotogalerie: odkaz

Branky: 26. Jelínek, 83. Netáhlo - 7. Bílek, 47. Doksanský z penalty, 67. Kolařík. 

Sestava FC: Skokan - Kupka, Šálený, Martin Šváb, Svoboda - Vítek (74. Netáhlo), Josef Fejfar, Štoček (66. Hájek), Čakovský - Tomáš Švadlenka, Jelínek. 

Sestava Tuchoraz: Macho - Trnka, Jurka, Bereš, Kolařík, Černý, Bílek, Doksanský, Havránek, Vostrovský, Borovička. 

Rozhodčí: Nepovím - Mansour, Hurych.

Diváků: 65.

Video:

šance Libora Jelínka ve 23. minutě

gól Libora Jelínka ve 26. minutě

břevno Radka Svobody

Zpět