Kobylky v Lysé vyhrály poločas, ale v tom druhém na domácí nestačily

08.05.2017 17:19

Lysá nad Labem - Bílé Podolí 3:1 (0:1)

Na půdu druhého celku tabulky jeli Podolští přerušit sérii bez bodového zisku. Po prvním poločase to vypadalo s bodovými vyhlídkami nadějně, ale po pauze domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a třemi brankami zápas otočili.

Hosté začali aktivně a už ve 4. minutě obral stopera váhajícího s rozehrávkou o míč Švadlenka, ale samostatnému úniku zabránil odpískaný útočný faul. V 11. minutě centroval do vápna Čakovský, ale Kupka na zadní tyči nedokázal z velkého úhlu hlavou usměrnit míč mezi tři tyče. Na druhé straně předvedli pěknou akci domácí, ale zakončení šlo vedle Beranovy brány. Ve 23. minutě se za Fejfarovým trestným kopem brankář jen ohlédl, ale míč minul vzdálenější tyč. Ve 29. minutě přišla dosud největší šance zápasu - Švadlenku ani za cenu faulu nezastavili domácí obránci a jeho centr na zadní tyči nedokázal dopravit do odkryté brány Vítek. Na druhé straně bylo také nebezpečno, hlavně po několika rozích, které mají domácí dobře nacvičené, ale hosté se ubránili. Ve 36. minutě se hnal do útoku Netáhlo, ale klička stoperovi mu nevyšla. O minutu později už hosté slavili - Šváb vysunul za obranu Vítka, který obstřelil vyběhnutého brankáře a míč se dokutálel za brankovou čáru - 0:1! Hosté chtěli dohrát poločas bez inkasované branky, což se jim nakonec s velkým štěstím povedlo - po hlavičce z bezprostřední blízkosti Beran skvělým reflexem vytáhl míč a následnou dorážku do odkryté brány zastavila tyč.

Podolští ve druhém poločase nechtěli jen pasivně bránit hubený náskok a dál aktivně napadali rozehrávku domácích. V 55. minutě mohl přidat druhou branku Vítek po akci Švadlenky s Čakovským, ale sám před brankářem vystřelil slabě doprostřed. Od tohoto okamžiku však převzali iniciativu domácí. Závar v 57. minutě vyřešil Šálený, další závar v 62. minutě vykopával dokonce z brankové čáry Šváb. V 64. minutě už domácí udeřili - po přísně odpískaném faulu na hranici vápna a následném trestném kopu překonal zeď Sosnovský - 1:1. Hned o dvě minuty později po chybě v rozehrávce a následném odrazu ve vápně míč šťastně dostal do sítě Novák - 2:1. Domácí se dostali do laufu a nadále hrozili - střelu Sosnovského zastavilo břevno, v 77. minutě dokonce netrefili prázdnou bránu. Jedinou šancí na vyrovnání byla Švadlenkova hlavička v 80. minutě, ale brankář Rathouský byl pozorný. V 83. minutě přišel rychlý protiútok po odvrácené standardce a definitivní rozhodnutí na 3:1. Ještě vyššímu přídělu zabránil Beran dvěma tygřími skoky, kterými zněškodnil gólové šance v závěru zápasu.

Podolští nedokázali zopakovat dobrý výkon z první půle a ve druhém dějství třikrát inkasovali. Lysá je právem na čele soutěže a bojuje o postup, šlo zatím o nejkvalitnějšího soupeře, se kterým Kobylky změřily na jaře své síly. Na druhou stranu je první poločas příslibem do dalších utkání - hned v tom dalším budou chtít Kobylky oplatit Tupadlům podzimní porážku. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 64. Sosnovský, 66. a 83. Novák - 37. Vítek.

Sestava FC: Beran - Vamberský, Šálený, Martin Šváb, Kupka - Čakovský (76. Hájek), Josef Fejfar, Netáhlo, Pulkert - Tomáš Švadlenka, Vítek.

Sestava Lysá: Rathouský - Helmich, Kubín, Schneiberg, Kříž (87. Horváth), Poborský, Urban (67. Kodeš), Růžička, Hoďboď (40. Ježek), Novák (85. Šanjdr), Hanke (46. Sosnovský).

Rozhodčí: Fejfar Jakub - Vyhnanovský, Šefara.

Video:

šance Davida Vítka

gól domácích na 2:1

šance Tomáše Švadlenky

gól domácích na 3:1

Zpět