Kobylky v poločase prohrávaly, přesto Sadskou dokázaly porazit

31.05.2016 16:57

Bílé Podolí - Sadská 3:1 (0:1)

Při pohledu na tabulku bylo jasné, o co v deštivém sobotním odpoledni půjde. Podolští by se v případě výhry dotáhli na svého soupeře, Sadská by naopak výhrou zachránila krajskou soutěž i pro příští sezónu. Po prvním poločase to vypadalo na druhou možnost, ale Podolští zápas otočili a připsali si důležité tři body.

Úvod utkání byl opatrný, Podolští se nikam nehnali. V předchozích dvou domácích zápasech totiž po čtvrt hodině prohrávali o dvě branky, proto tentokrát chtěli vstřelit první branku a nehrát pod takovým tlakem. Do první šance se dostali Podolští - v 10. minutě hlavičkoval Kupka po Čakovského rohu těsně nad břevno. Hosté měli první šanci ve 30. minutě, ale hned ji dokázali využít - Tolma z trestného kopu zamířil přesně (viz video) - 0:1. Podolští tedy znovu museli dohánět soupeřův náskok. A vyrovnáno být mohlo ještě do poločasu - Semínko krásně našel volného Chmelaře, který měl před sebou jen prázdnou bránu, ale ve stoprocentní šanci poslal míč vedle tyče. Poločas tak vyhráli hosté.

O poločasové pauze se spustil ještě větší déšť, než doposud, takže Podolští věděli, že na těžkém terénu kombinace po zemi nemá smysl. Hosté se soustředili na bránění svého náskoku a hrozili hlavně ze standardních situací, ale Beran míče ve spolupráci s obranou úspěšně odvracel. Na druhé straně po Fejfarově rohu opět hlavičkoval Kupka, ale i tentokrát scházely centimetry k zakončení mezi tři tyče. Podolští měli platonický tlak, ale bez pořádného zakončení. Až v 69. minutě Fejfarův roh vrátil do malého vápna Šálený, Štoček ještě posunul míč na Weinlicha, který z těžké pozice propasíroval míč do brány (viz video) - 1:1. I to však bylo pro Kobylky málo. Naštěstí přišla 75. minuta a Weinlichův načechraný oblouček přesně našel hlavu Švadlenky, který trefi neomylně - 2:1. V tu chvíli museli útočit hosté, ale do zakončení je pozorná obrana nepouštěla. Až v 85. minutě propadl míč po trestném kopu na zadní tyč, kde však Plot zakončoval z velkého úhlu a trefil jen boční síť. V nastavení ještě utekl Semínko do otevřené obrany a zpětnou přihrávkou našel na vápně volného Švadlenku, který střelou do šibenice uzavřel účet zápasu na 3:1.

Během utkání bylo k vidění několik kontrovezrních rozhodnutí hlavního, ale i pomezních rozhodčích, přesto se Podolští nenechali vyvést z míry a po závěrečném hvizdu si mohli užít vítěznou děkovačku s fanoušky. Díky třem bodům se Kobylky dotáhly v tabulce na svého soupeře a do Lysé mohou jet s čistou hlavou. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 69. Weinlich, 75. a 90. Švadlenka - 31. Tolma.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Martin Šváb - Čakovský (61. Štoček), Josef Fejfar, Skala (85. Hájek), Tomáš Švadlenka - Semínko, Chmelař (46. Weinlich).

Sestava Sadská: Šaroch - Kreische, Tolma, Farkaš, Čapek - Šimůnek, Svoboda L., Štácha, Svoboda M., Hubáček - Plot. Střídali: Kříž, Fér.

Rozhodčí: Čechmánek Igor - Polák Ivo, Cichra David. Delegát: Hnilička Jaroslav.

Diváků: 45.

Video:

gól hosté

gól Karla Weinlicha na 1:1

vítězná děkovačka

Zpět