Kobylky vedly chvíli před koncem o dvě branky, přesto si Městec Králové odvezl bod

27.09.2022 14:23

Bílé Podolí - Městec Králové 2:2 (1:0)

Ultimátním cílem sobotního zápasu bylo pro Kobylky doma konečně bodovat, ideálně však vyhrát, aby neztratily kontakt s celky v tabulce nad sebou. Bodovat se sice povedlo, ale vzhledem k průběhu zápasu šlo o ztrátu dvou bodů. Opakovala se tak situace z minulé sezóny, kdy Podolští vedli proti Městci o dvě branky, přesto zápas nakonec skončil remízou.

Podolští neměli na co čekat, potřebovali vstřelit první branku a dostat se do herní pohody. Vysokým presinkem dělali rozehrávce hostů velké problémy a v prvních pěti minutách vznikly ve vápně Městce dva závary, které však domácí nedokázali přetavit ve vedoucí gól. Také hosté se dostali do šance, ale po rychlém protiútoku mířili vedle. Více živo však bylo na polovině domácích a ve 20. minutě se Štoček prokličkoval přes tři hráče až do vápna, ale jeho střelu s gólovými parametry na poslední chvíli zblokovala obrana. O chvíli později přehlavičkoval Švadlenka brankáře Vorlíčka, ale míč na brankové čáře vykopl obránce. Hosté si vytvořili jednu gólovou šanci, naštěstí zakončující hráč na hranici penalty promáchl centrovaný míč. Už to vypadalo na bezbrankový poločas, ale ve 45. minutě se domácí dočkali: Weinlichův průnik dokázala obrana odvrátit jen ke Švadlenkovi, který neměl problém trefit odkrytou bránu - 1:0.

Ani ve druhé půli nechtěli domácí hráči slevit z vysoké aktivity, měli i nadále převahu, ale do gólových šancí se nedostávali. V 56. minutě Kupka střílel z úhlu jen do brankáře, po chvíli Fejfar zpoza vápna bránu netrefil. Hra se začala vyrovnávat a hosté se dostali do dvou šancí, ovšem Dastych skvěle vyběhl a nedovolil vyrovnání. Podolští se čtvrt hodiny před koncem zatáhli, ale to je nezastavilo od navýšení skóre - po nacvičené akci se po Skalově centru prosadil hlavou Weinlich - 2:0. Následně si vytvořili tlak hosté díky několika rohům a trestným kopům, a přestože je Podolští zvládli odvrátit, tak jeden z odražených míčů krásně z 18 metrů trefil Sochor a snížil na 2:1. Podolští i tak kontrolovali hru na soupeřově polovině, jenže v nastavení přišel rychlý protiútok hostů, sporný faul a přímý kop pro hosty z 25 metrů - 2:2.

Přijít o vyhraný zápas v posledních minutách je obrovská škoda, zvlášť když si Kobylky svým výkonem 3 body zasloužily. Bohužel mají jenom jeden a stále se krčí u dna tabulky. V dalším kole se jede na daleký výjezd do Milovic, nezbývá než se pokusit o body i venku. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Branky: 45. Švadlenka, 78. Weinlich - 84. Sochor, 90. Černovský.

Sestava BP: Dastych - Tyšer (76. Tronchev), Šálený, Skala - Cakl, Štoček ml., Muller, Fejfar - Tomáš Švadlenka, Kupka, Weinlich.

Sestava Městec Králové: Vorlíček - Tyl, Šmidrkal, Němec, Sochor, Borecký, Tošovský, Šoufek, Janouch, Černovský, Tůma. Střídali: Melnykovych, Havránek, Nýč, Míča, Novák.

Rozhodčí: Roth Patrik - Šebela Jiří, Ledvina Lubomír.

Diváků: 50.

Zpět