Kobylky vezou z Liblic bod, znovu promarnily vedení o dvě branky

07.11.2015 16:25

Liblice - Bílé Podolí 4:3 na penalty (1:2)

Další bod z tabulky pravdy umazaly Kobylky díky remíze v Liblicích. Sice jich mohlo být víc, ale penalty podolským fotbalistům na podzim příliš nejdou a když vezmeme v úvahu, že se dvě kopaly proti nim už v normální hrací době, tak by mohl mít získaný bod svou váhu.

Podolští šli do zápasu s odhodláním se o body porvat, ale už ve 4. minutě rozhodčí Nepovím odpískal ruku ve vápně a domácí kopali penaltu. Naštěstí Nekolný poslal penaltu jen do tyče a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Podolští se dostali do hry a po zpětné přihrávce Šáleného Chmelař krásně trefil z voleje - 0:1. Hra se vyrovnala a domácí si vytvořili několik náznaků, nejnebezpečnější byl prudký centr, který bez povšimnutí prošel malým vápnem, aniž by ho někdo usměrnil do brány. Na druhé straně kopal trestný kop z 20 metrů Fejfar, ale orazítkoval jen břevno. Ve 42. minutě rozehrál Svoboda až do vápna na Švadlenku, který si míč zpracoval, krásně se obtočil kolem obránce a střelou po zemi nedal Hanusovi šanci - 0:2. Bohužel hned z rozehrávky prošel Nekolný přes 4 hráče a na jeho střelu k tyči Červinka nedosáhl - 1:2. Tímto výsledkem skončil i poločas.

Bylo otázkou, zda obdržená branka neotřese psychikou hostů, ale opak byl pravdou - hned v 50. minutě Kupka vybojoval míč pro Šáleného, který ideálně vysunul Švadlenku a Podolští opět vedli o dvě branky - 1:3. Paradoxně vedení o dvě branky otřeslo již zmíněnou psychikou hostů a od té chvíle přestali hrát, naopak důrazní domácí se dostávali do nebezpečných příležitostí. V 56. minutě přišly na podolské straně tři chyby po sobě a přízemní centr využil Nouzák ke snížení - 2:3. Vyrovnat mohl Nekolný v 70. minutě, ale svůj trestný kop poslal těsně nad bránu. Na druhé straně šel sám na brankáře Chmelař, byl zezadu sražen skluzem ve vápně, ale penalta se nepískala. V 75. minutě vyběhl Červinka proti dlouhému nákopu mimo vápno, ale domácí Hrstka byl u míče dříve, takže se pískal faul. Domácí si stavěli míč na přímý kop, ale jak už to v podobných zápasech bývá, rozhodčí ukázal na penaltu, kterou sám Hrstka proměnil - 3:3. V závěru hra nabrala poměrně rychlé tempo - oba týmy chtěly vstřelit vítěznou branku, ale místo šancí byly spíše k vidění ostré zákroky, po kterých se několikrát žlutilo. Branka už nepadla a šlo se na penalty.

Bohužel ani potřetí v sezóně (Čáslav, Tuchoraz, Liblice) se Kobylky z bodu navíc neradovaly, protože dvakrát přestřelily bránu. Bod navíc tedy berou Libličtí.

Podobně jako v Tuchorazi promarnili Podolští dvoubrankový náskok a nakonec berou jenom jeden bod, přestože měli našlápnuto ke třem. Předvedený výkon snesl měřítko jen v určitých fázích zápasu, bohužel hluchých momentů dokázali domácí využít k vyrovnání skóre. V tabulce zůstávají Podolští uprostřed, ale druhá polovina je kromě posledních Břežan velmi vyrovnaná a situace se může měnit každým dalším kolem. To poslední podzimní odehrají Kobylky doma proti Býchorům, hraje se v sobotu od 13:30.

Branky: 43. Nekolný, 56. Nouzák, 75. Hrstka - 16. Chmelař, 42. a 50. Švadlenka.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Semínko, Lukáš Toman, Svoboda - Čakovský, Martin Šváb, Šálený, Josef Fejfar (75. Jelínek) - Tomáš Švadlenka, Chmelař (80. Hájek).

Sestava Liblice: Hanuš - Fott, Šmejkal, Sobotka, Kovačka - Nouzák J. (46. Rohn), Dušek, Vlk (46. Flieger), Nouzák P. - Hrstka, Nekolný (80. Vondrášek).

Rozhodčí: Nepovím František - Hurych Lubomír, Šafránek Jan.

Zpět