Kobylky vyhrály potřetí v řadě

08.05.2011 00:02

FC Bílé Podolí - Nové Dvory 3:1 (2:0)

V parném sobotním odpoledni čekal na FC Bílé Podolí poslední celek tabulky - tým Nových Dvorů. Ten ačkoli je už smířený se sestupem do okresního přeboru, předvádí na jaře dobrý fotbal, který narozdíl od podzimu přináší také body. Na jaře získaly Nové Dvory 5 bodů, přičemž Bílé Podolí pouze o bod více.

První poločas začal útočnou smrští domácích. Hned po rozehrání vybojovali přímý kop na polovině hostů, Antoš našel Jelínka, kterému hlavičku brankář vyrazil, ovšem na dorážku nedosáhl a v 1. minutě domácí vedli - 1:0. Hosté byli očividně zaskočeni, čehož využil opět Jelínek, který obešel dva obránce a ve 3. minutě přidal střelou podél brankáře svůj 2. gól (viz fotoreportáž na konci článku) a bylo to 2:0! Diváci, kteří se na úvodních 5 minut zapomněli v hospodě, tak přišli o to nejdůležitější z prvního poločasu, protože od této chvíle úroveň utkání mírně klesla. Domácí hráli na jistotu, ale hosté se také osmělili a v 16. minutě vyrážel Beran nebezpečnou hlavičku na roh. Ve 20. minutě zahrozil opět Jelínek, ale hlavou přestřelil. Ve 41. minutě se do gólové šance dostaly Nové Dvory - centr na zadní tyč ale nedokázal hostující útočník z malého vápna umístit do branky. Poločas tak skončil 2:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první - gólem domácích. Na začátku byl nesmyslně rozehraný trestný kop hostů - domluvený signál příliš domluvený nebyl a k míči se dostal Šilha, vysunul do úniku Jelínka, který místo dovršení hattricku výborně nahrál Antošovi a jeho zakončení si můžete prohlédnout na videu - 3:0. V 57. minutě se dostal do střelecké příležitosti Šilha, střela z 18 metrů mu sedla, ale mířila metr nad bránu. Druhý poločas se hrál ve vlažném tempu a domácí hodně drželi balon, i když do barcelonského pojetí to mělo daleko. Zápas se víceméně dohrával a na vítězství Kobylek nic nezměnila 89. minuta a gól Kokeše, který se prosadil zblízka a upravil na konečných 3:1.

Příští týden zajíždí FC do Poříčan, kde se body nebudou získávat snadno, o čemž se přesvědčily právě Nové Dvory, které si stěžovaly na tamní rozhodčí. I přesto se Podolští pokusí nějaký ten bod získat a opět se o kousek přiblížit záchraně. S aktuálními 25 body začíná mít reálnější obrysy, i když mužstva v tabulce pod námi začínají také vyhrávat. Hraje se v neděli 15. května od 17 hodin.

Fotogalerie: FC BP - Nové Dvory

Branky: 1. a 3. Jelínek, 46. Antoš - 89. Kokeš

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko (68. Švadlenka), Štoček, Josef Fejfar - Šilha, Šálený, Zelený, Skala - Antoš, Jelínek (82. Chmelař)

Video: gól Jiřího Antoše na 3:0

Gól Libora Jelínka na 2:0

 

 

Zpět