Kolaps v poslední čtvrthodině, aneb kdo neviděl, neuvěří

11.04.2011 12:12

FC Bílé Podolí - Lysá nad Labem 3:4 (2:0)

Netradičně v neděli nastoupili hráči áčka k zápasu proti Lysé nad Labem, která přijela v dobrém rozpoložení, protože poslední 4 zápasy vyhrála. Bílé Podolí naopak na jaře ještě nebodovalo a do zápasu nastoupilo s cílem získat tři body.

Domácí začali zápas aktivně a už v 7. minutě měl na hlavě gól Libor Jelínek po Antošově centru, ale brankář předvedl výborný zákrok. Následovaly další šance domácích, ale ujala se až střela Skaly po Antošově nahrávce v 19. minutě - 1:0. Ve 23. minutě bylo ještě veseleji - Antoš opět přesně přihrál a Jelínek hlavou trefil přesně - 2:0. Ve 38. minutě dostal míč do brány Semínko, ale sudí rozhodl, že hostující obránce vykopl míč z brány ve chvíli, kdy ještě míč nebyl za čárou celým objemem a skóre se neměnilo. I přesto se šlo do kabin za nadějného stavu 2:0.

Do druhého poločasu šli Podolští s cílem nezaspat úvod - jako již mnohokrát v minulosti. To se díky aktivní hře nestalo. V 56. minutě trefil Antoš břevno z trestného kopu, ale o tři minuty později centroval Toman a Jelínek se dokázal prosadit - 3:0. Zápas se zdál být rozhodnutý, Podolští polevili v nasazeném tempu a přestali se soustředit. K tomu musel nuceně střídat Lukáš Toman a v 76. minutě přišlo snížení, když se lobem prosadil střídající Kříž. Než se domácí rozkoukali, inkasovali další gól - prakticky ihned po rozehrání se prosadil Pavliš. Kobylky se totálně sesypaly, hosté se dostali na koně, vycítili šanci a také ji plně využili - v 85. minutě Podolští pouze přihlíželi jak vyrovnává svým druhým gólem Kříž a bylo to 3:3! Hřebíček do podolské rakve přidal o další minutu později Novák, který dokonal nevídaný obrat a zařídil import všem bodů do Lysé - 3:4.

V jarní části sezony si počínají Podolští bohužel zatím stejně jako v té podzimní - jsou bez bodu. Situace zatím není kritická, protože tabulkoví sousedé naštěstí také nesbírají příliš bodů - pro představu Libodřice získaly na jaře 2 body, Sadská 1 bod (mimochodem Sadská doma prohrála 1:5 s Milovicemi a za stavu 1:1 v 75. minutě dostala 4 branky za 10 minut), Tupadly 0 bodů, Nymburk B 7 bodů a Poříčany 0 bodů. Soupeři však začnou dříve či později bodovat a důležité budou především vzájemné zápasy, ve kterých by Kobylky s výkonem v poslední čtvrthodině zápasu s Lysou rozhodně neuspěly.

Tabulka

Fotogalerie: FC BP - Lysá

Branky: 19. Skala, 22. a 59. Jelínek - 76. a 85. Kříž, 78. Pavliš, 86. Novák

Sestava: Beran - Lukáš Toman (69. Chmelař), Semínko, Mužátko, Spáčil - Josef Fejfar, Zelený, Šálený, Skala - Antoš, Jelínek

Zpět