Konečně bod z venku, áčko remizovalo v Libici

11.05.2014 14:55

Libice nad Cidlinou - Bílé Podolí 0:0

Po zápase s Poříčany Podolští věděli, že v Libici je čeká podobně těžký soupeř. Proto trenér Šváb naordinoval defenzivní taktiku s jedním útočníkem a se zahuštěným středem hřiště. Za celý zápas branka nepadla a dá se říci, že jsou Kobylky s jedním bodem z Libice spokojené.

Zápas začal neuvěřitelně - ihned po rozehrání dostal pas za obranu Čakovský a sám před brankářem se pokusil o lob, jenže Václavík konečky prstů míč zbrdil a z brankové čáry míč následně odkopl obránce. V úvodu byli hosté lepší, ale střely Kupky a Švadlenky se mezi tři tyče nevešly. V 8. minutě po chybě v rozehrávce šli domácí sami na bránu, ale zakončení šlo z 15 metrů hodně nad. Postupem času domácí drželi častěji míč na svých kopačkách a hlavně díky standardním situacím zahrávaným až do malého vápna se dostávali do šancí, ovšem Nečas se překvapit nenechal a všechny nebezpečné centry boxoval mimo vápno. V 16. minutě měli hosté štěstí - přihrávka prošla od lajny až na penaltu, odkud domácí zakončovali do břevna, následná dorážka z gólové pozice šla nad bránu. Kobylky přesto mohli jít do vedení - ve 30. minutě posadil Šváb centr na hlavu Semínkovi, který z malého vápna hlavou minul (viz video). Poločas skončil bez branek.

V poločase Podolští měli jediný cíl - udržet nulu vzadu a pokusit se zaskočit Libici z brejku. Už v 55. minutě mohla tato strategie vzít za své, ale Nečas vytáhl famózní zákrok proti zakončení z bezprostřední blízkosti - míč vytáhl na tyč. Šanci měli i hosté - v 65. minutě dostal míč do vápna Švadlenka, hlavičkoval důrazně do protipohybu Václavíka, jenže těsně vedle brány. Libičtí sice měli optickou převahu, ale hráli jen po vápno. Hosté dobře zahušťovali střed hřiště a když už se domácí dostali ke střele, tak šla nad bránu, nebo Nečas zakročil. V 80. minutě střelu z vápna Nečas vyrazil na roh i s pomocí tyče. Závěrečný nápor domácích byl pouze platonický, Nečas si vychytanou nulu vzít nenechal a oba soupeři si rozdělili po bodu za bezbrankovou remízu.

V konečném účtování je remíza asi zasloužená, protože na gólové šance to skončilo 2:2. Z Libice se body jen tak nevozí - prohrála zde i vedoucí Vykáň a druhé Poříčany! Do dalších zápasů je to pro Kobylky výrazná vzpruha - hlavně psychická, protože to vypadalo, že trávník soupeře je na jaře zakletý a body z něj hráčům FC nejsou souzeny. Tentokrát to vyšlo a i když jde jen o jeden bod, může mít v konečném účtování svou váhu. V dalším kole hrají Kobylky doma proti Břežanům, což je tabulkový soused, který na jaře díky pětizápasové vítězné šňůře míří za záchranou. Hraje se v sobotu v 17 hodin.

Fotogalerie: Libice - FC BP

Branky: -

Sestava FC: Nečas - Kupka, Lukáš Toman, Semínko, Svoboda - Čakovský, Brunclík (75. Trpišovský), Šálený, Martin Šváb, Šimon - Tomáš Švadlenka.

Sestava Libice: Václavík - Černý, Fořt, Hanuš, Polák, Kalina, Lambert, Náhlík, Beneš, Zdražil, Kohoutek. Střídali: Novák, Málek, Vlasák, Mareš.

Rozhodčí: Stránský Martin - Chaloupka Aleš, Žáková Dagmar.

Video:

tlak Kobylek v první půli

šance Michala Semínka ve 30. minutě

Zpět