Kutná Hora ze dvou šancí dvě proměnila, Kobylky skončily opět venku bez bodu

13.04.2014 07:04

Kutná Hora B - Bílé Podolí 2:1 (1:1)

Do Kutné Hory jeli Podolští přerušit sérii zápasů bez bodu na hřišti soupeře, jenže tato série dál pokračuje po prohře 2:1. Přitom hosté nebyli horším celkem, domácí však byli mnohem efektivnější v zakončení a obětavější při bránění vlastního velkého vápna.

Průběh prvního poločasu ovlivnila už 6. minuta, kdy si nerozumněl brankář s obráncem, kdo odkopne míč, k němu se dostal dotírající Šesták a střelou z úhlu do prázdné brány poslal Kutnou Horu do vedení 1:0. Na druhé straně se po Svobodově centru dral k hlavičce Semínko, ale brankář Jón mu míč sebral z hlavy. Domácí hráči dělali často chyby v rozehrávce a po jedné z nich postupoval na bránu Šimon, navedl si míč na hranici vápna, ale v okamžiku střely mu míč skočil a skončil vedle brány. Další podolská šance už skončila vyrovnáním - Šimon poslal trestný kop před bránu, kde se několikrát odrazil a nakonec doputoval až ke Švadlenkovi, který jej hlavou poslal k tyči - 1:1. Tímto výsledkem skončil i poločas.

Ve druhém poločase mohli jít do vedení Podolští - v 55. minutě Šálený svůj slalom od půlící čáry zakončil střelou do břevna. O minutu později se měnilo skóre, ale bohužel na druhé straně - nedůrazně odvrácený rohový kop zakončil Kratochvíl hlavičkou k tyči - 2:1. Kobylky se hnaly za vyrovnáním - zpětnou přihrávkou vyzval Brunclík k zakončení Semínka, který byl při pokusu o střelu podražen, ale rozhodčí Macháček dle svých slov situaci dobře neviděl a penalta se nepískala. V další šanci byl Semínko po Svobodově centru u míče dříve než brankář, ale z úhlu hlavičkoval jen do boční sítě. V 75. minutě měl asi největší šanci na vyrovnání Šálený, který šikovně vystřelil do protipohybu brankáře, jenže střela šla těsně vedle. Na druhé straně se otevíral prostor pro brejky, naštěstí Kutnohorští ani jeden nedokázali zakončit mezi tři tyče. Závěrečný nápor hostů byl jen platonický, domácí obrana dvakrát zblokovala Fejfarovy nadějné pokusy z vápna a skóre se už nezměnilo.

Podolský trenér Šváb celý týden promýšlel sestavu a taktiku proti svým bývalým svěřencům z kutnohorského dorostu. Přestože hosté měli mnohem zkušenější mužstvo, tak domácí hráči dokázali bojovností a efektivitou v zakončení - vždyť kromě dvou gólů z pološancí se do jediné gólové šance za celý zápas nedostali - získat tři body a odpoutat se z posledního místa tabulky. Kobylkám nezbude nic jiného, než zase zabodovat doma, jenže tentokrát přijede soupeř z čela tabulky - rezerva Jiren. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: 6. Šesták, 56. Kratochvíl - 42. Švadlenka.

Sestava FC: Nečas - Mužátko (82. Kupka), Lukáš Toman, Martin Šváb, Svoboda - Čakovský (63. Brunclík), Trpišovský (63. Fejfar), Šálený, Šimon - Tomáš Švadlenka, Michal Semínko.

Sestava KHB: Jón - Vodička, Černý, Fajfr, O. Nedvěd - Hačka, Šesták, Černohlávek, Krupička - Kratochvíl, Král. Střídali: Jarkuliš, Kopecký, Pudil, F. Nedvěd.

Rozhodčí: Macháček Karel - Žaba Jiří, Muller Valter.

Fotogalerie: svoboda.info

Zpět