Mladší žáci FC – jako Robin Hood. Bohatým berou a chudým dávají - prohra s posledními Chotusicemi

10.04.2012 10:25

Chotusice - Bílé Podolí 3:2 (2:0)

V jiném složení oproti zápasu s Rataji nad Sázavou nastoupili mladší žáci FC ke svému druhému jarnímu zápasu OP. Na souboj je vyzval domácí celek Chotusic, který byl aktuálně na posledním místě tabulky se ziskem 0 bodů. Tak tomu již bohužel není. Domácí Chotusice porazily s notnou dávkou štěstí "kobylky" 3:2, po poločase 2:0. I přes snahu, zejména pak v druhém poločase, hrou více méně na jednu branku (Chotusic) se nepodařilo skóre o točit ve prospěch "kobylek". K tomu zřejmě nepřispělo ani nepříznivé počasí (4°C), tvrdý podklad hřiště a ne zcela objektivní výkon rozhodčího zápasu.

Vše hrálo do karet domácím. Ti nastoupili o jednoho hráče méně v poli než hosté a s výškovým poměrem o 20 cm nižším, než hosté. Přesto se po dlouhém vhozeném autu do pokutového území FC a šťastné teči jednoho z hráčů ujali vedení 1:0. "Kobylky" byly jako "zmrzlé". Nedokázaly si přihrát, kombinovat, přenášet hru a v neposlední řadě ani střelou ohrozit branku soupeře. Hostující trenér i přítomní rodiče sledovali děsivou proměnu oproti bojovnému a pěknému zápasu v domácím prostředí s Rataji. Z velmi přísně nařízeného trestného kopu pak inkasovaly "kobylky" střelou z 15ti metrů - 2:0.

Poločasová přestávka naše mladší žáky více rozehřála a v druhém poločase začalo dobývání domácí branky. Stále však bez výsledného efektu – gólu. Po jednom obraném odkopu domácích však došlo k nedorozumění v obraně FC – 3:0! "Kobylky" nesložily zbraně. Bušily do obrany soupeře. Nastřelený míč šťastně tečoval Verunáč - 3:1 (42.min.). Po zdařilé kombinaci a střelou po zpracování míče z 16ti metrů snižuje Horálek na 3:2 (50.min)! O 2 minuty později vykopává domácí hráč již z brankové čáry střelu Pernera. V 56.min. pak z bezprostřední blízkosti nastřelila ranou "z jedné" Hrubešová míč do břevna domácí branky. I přes závěrečný tlak hostů se již nepodařilo skóre alespoň srovnat.

Remíza by asi byla za předvedený výkon (a zejména pak zlepšený výkon ve druhém poločase) spravedlivá. Bohužel – podolský Robin Hood chudým dával! 3 body zůstaly v Chotusicích. Nové dresy sponzorované rodičovskými poplatky při své premiéře nepřinesly potřebné štěstí. To si snad vyberou malé podolské "kobylky" ve svém příštím domácím utkání.

V dalším utkání s pokusí "kobylky" získat 3 body na hřišti v Bílém Podolí v sobotu 14.4. od 14:00 hod. proti Malešovu. (předzápas FC "B" – Žleby "B").

Branky: Horálek, Verunáč

Sestava: Fojtík – Šindelář, Horálek, Heřmánek – Bížová, Stárek, Hrubešová – Verunáč. Střídání: Perner. Omluveni pro zápas v Chotusicích: Mareš (nemoc), Černá (nemoc), Linek (nemoc). Trenér: Heřmánek Petr. Vedoucí: Heřmánková Hana.

Zpět