Mladší žáci hráli proti Záboří výborně, na body to však nestačilo

04.06.2012 13:02

Bílé Podolí - Záboří 0:2 (0:0)

Snad nejlepší utkání mladších žáků v jarní části soutěže - bojovné, vyrovnané, s šancemi na obou stranách. Pokusem o změnu v rozestavení a způsobem hry jsme soupeře překvapili. Tříčlenná obrana, dvoučlenná záloha i útok. Poprvé na jaře v tomto složení a herně úspěšně.

První poločas byl vyrovnaný, o čemž svědčí i výsledek. Šance ke skórování byly na obou stranách. Skvěle zachytal brankář Mareš, který zlikvidoval 2 stoprocentní šance soupeře včasným vyběhnutím. Do kabiny šel tým nabuzen poločasovým výsledkem a trenér Heřmánek (tentokrát v roli hlavního rozhodčího) nešetřil slovy chvály na adresu malých podolských kobylek.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, soupeře i přehrávali. Šance však nevyužila Míša Bížová, David Fojtík dokonce 2x. Výborně v záloze i na úkor výškové převahy hostů zahrál Lubka Štoček a zásoboval naše útočníky pěknými přihrávkami. Ti je bohužel nedokázali využít. O výsledku a prohře se ctí podolských kobylek tak rozhodl nejlepší hráč hostů Mikš (r.1999), který jednou prošel celé hřiště a sám zakončil a pak přesnou přihrávkou spoluhráči před brankáře rozhodl o konečné podobě skóre 0:2. V poslední minutě mohl svůj dobrý výkon korunovat gólem na 1-2 Lubka Štoček, ale pohotovou střelou těsně minul levou tyč branky hostů. I tak si ale podolské kobylky zasloužili za předvedenou hru pochvalu od trenéra i přihlížejících rodičů a diváků. Remíza by byla spravedlivým obrazem předvedené hry. Nejlepší hráči domácích: Bížová, Šindelář, Štoček

Sestava: Mareš – Fojtík, Horálek, Linek - Šindelář, Štoček - Bížová, Perner. Střídali: Heřmánek, Černá, Verunáč, Bíža. Vedoucí: Bíža st. Trenér: Fojtík.

Další utkání: Pondělí 4.6. (dnes) 18:00 Sparta Kutná Hora „B“ – FC Bílé Podolí (hřiště v K.Hoře - Lorci – předehrávka původního termínu 16.6. od 15:00 - důvodem jsou oslavy postupu K.Hory do divize. My jsme měli hrát v původním termínu předzápas „A“ Kutné Hory - na žádost K.Hory to dnes předehrajeme).

Poslední utkání: doma předzápas "A" 9.6.2012 od 14:30 FC – Zruč

Zpět