Mladší žáci i přes kvalitní výkon prohráli ve Vrdech

24.10.2012 16:53

Slavoj Vrdy - FC Bílé Podolí 3:2 (1:1)

Hráno: 21.10.2012 od 13:30 ve Vrdech

Sestava FC: Stárek - Škvařil, Horálek, Linek - Štoček, Šindelář, Bížová - Verunáč. Střídající: Jurášová, Švédík, Perner, Havlík, Bíža. Omluva: Heřmánek

První poločas zápasu 8. kola OP mladších žáků byl podle představ hostujícího trenéra. Malé podolské Kobylky tentokrát nechaly bojácnost v kabinách a výsledky z předchozích utkání s místním Slavojem také. Pryč jsou doby, kdy si Kobylky odvážely z Vrdů velké příděly. Ve vyrovnaném průběhu prvního poločasu, kdy se hra přelévala od brány k bráně se šancemi na obou stranách, se vedení v zápase ujaly Kobylky. Po spolupráci Štočka se Škvařilem na pravé straně hřiště druhý jmenovaný zatáhl míč do vápna hostí a centrovaný balón dopravil do domácí sítě všudybyl a bojovník Oto "tygr" Bíža - 18. min. 0:1! Hra obou celků byla pohledná, kombinační a rychlá. Po dlouhé době testů a pozičních změn zřejmě našel trenér hostů skutečnou oporu mezi tři tyče. Vojta Stárek se začíná jevit jako malá gólmanská naděje. Brankář věku starší přípravky začal nastupovat v bráně pravidelně, na trénincích mladších žáků se zaměřuje právě na post brankáře a je to patrné na první pohled. Hostující celek několikrát podržel svými zákroky i ve Vrdech. Bohužel ve 25. min. po chybě naší obrany, kdy nejprve zaváhal Perner a Horálek na místě posledního hráče zastavil útočníka domácích v pokutovém území jen za cenu faulu, již nedokázal udržet náš gólman čisté konto a z nařízeného pokutového kopu srovnali domácí na poločasový výsledek 1:1. I na zahrávaný pokutový kop si ale Vojta Stárek "sáhl".

Do druhé půle šly Kobylky s jasným cílem. Udržet remízový výsledek, nebo strhnout vítězství na svou stranu. Nakročeno k tomu měly slibně. Ve 45. min. poslal do vedení svým gólem hosty z Podolí Škvařil - 1:2. Po euforii, která se dostala do hlav našich žáků, však přišly 2 chyby. V 55. min. srovnali domácí na 2:2 a v 58. minutě nedokázala naše obrana zareagovat na průnik domácích hráčů a jejich nejlépe hrající hráč Lengál (vsítil 2 góly) strhl vítězství na stranu domácích.

I přes porážku si ale zaslouží naše malé naděje pochvalu za předvedený bojovný výkon i hru. Bod by byl spravedlivým ohodnocením celého průběhu utkání. V posledním podzimním kole zajíždějí podolští žáci k utkání do Uhlířských Janovic. Opět ven - opět na hřiště soupeře, se kterým není naše bilance příliš lichotivá. Pokud budou ale pokračovat ve svých výkonech jako doposud, budou karty rozdané na obě strany stejně. Držme palce.

Příští utkání: FK Uhlířské Janovice - FC Bílé Podolí, 28.10.2012 od 9:30 hod.

Nejlepší hráči FC: Stárek, Šindelář, Štoček

Vedoucí mužstva: Štoček Luboš

Trenér: Heřmánek

Diváků: 20

Rozhodčí: Semirád

Zpět