Mladší žáci sahali po vítězství, z Nových Dvorů nakonec přivezli remízu

11.09.2012 10:24

Nové Dvory - Bílé Podolí 2:2 (1:2)

V pozměněné sestavě oproti domácímu utkání vstoupili mladší žáci do druhého utkání soutěžního ročníku nešťastně. Domácí soupeř už v 5. minutě potrestal chybnou rozehrávku našeho gólmana a pravého obránce a po zmatku v pokutovém území domácí vstřelili první gól zápasu. Od této doby měly však více ze hry podolské Kobylky. Soupeře přehrávaly kombinačně, rychlostně i důrazem. Po zahrání rohového kopu (18. min.) a prodloužení míče Míšou Bížovou, dorazil míč do odkryté brány Ota "tygr" Bíža (1:1)! Naše malé Kobylky byly stále lepší, bojovnější a po zásluze otočily skóre zápasu ve svůj prospěch, když po rychle rozehraném útoku po pravé straně Stárek výborně přihrál míč do běhu Verunáčovi, ten se neukvapil, míč posunul dopředu na Špitálníka, který si v situaci, kdy proti němu vybíhal domácí gólman, počínal jako starý mazák a z 18 metrů přehodil domácího gólmana - 1:2. Krásná fotbalová akce. Do kabin k poločasové přestávce odcházely kobylky s vedením 1:2.

Druhý poločas byl víceméně v režii hostů, ale nedokázali toho využít. Tvrdá střela Linka z 5 metrů vyprášila rukavice domácího brankáře, v samostatném nájezdu Špitálník neproměnil svou šanci a dal těsně vedle. Neujal se ani skluz Verunáče po centru Stárka, a tak přišel trest. A to velice krutý. Již tak dost nepřesný rozhodčí Linhart neuznal gól hostů pro údajný ofsajd v posledních vteřinách řádné hrací doby. Rozhodl se 1 minutu nastavovat (v soutěžích žáků dost nevídaný okamžik), domácí po ofsajdu nakopli míč na naší polovinu hřiště, ten propadl až k našemu poslednímu bránícímu hráči (Horálek), který se ve skluzu snažil zabránit domácím ve střele a nešťastně dopravil míč pod tělem našeho gólmana do naší sítě! Vlastní gól v poslední vteřině prodlouženého času - 2:2.

Bolest z nešťastné remízy, slzy ve tváři kapitánky Míši Bížové a hráči podolských Kobylek ležící v trávě, to byl pohled jako po prohraném finále Ligy mistrů UEFA. Ale bohužel i takový je fotbal. Podolské Kobylky se však nemají za co stydět a nakonec s úsměvem na tváři slavily i bod ze hřiště soupeře.

Branky FC: Bíža, Špitálník

Nejlepší hráči Bílého Podolí: Bížová, Horálek.

Sestava FC: Tomíška - Perner, Horálek, Stárek - Bížová, Špitálník, Linek - Verunáč. Střídali: Bíža, Havlík, Švédík. Trenér: Štoček. Vedoucí: Heřmánek.

Diváků: 25

Rozhodčí: Linhart

Příští utkání: sobota 15.9. - VOLNO (v jednání přátelský zápas); sobota 22.9.- Čáslav "C" - FC Bílé Podolí (14:00)

Zpět