Nevídaná kanonáda v úvodu zápasu proti Tupadlům přinesla Kobylkám tři body

01.10.2017 14:15

Bílé Podolí - Tupadly 5:2 (5:1) 

Konečně! Podolští se v šestém kole dočkali bodového zisku. Zvítězili v okresním derby proti Tupadlům, které zároveň spadly na poslední místo tabulky právě za Kobylky. 

Do utkání vstoupili Podolští naprosto koncentrovaně a aktivně a hned v 1. minutě se dostal do samostatného úniku Jelínek, ale zakončení se mu nepovedlo a Potměšil šanci zneškodnil. Ve 2. minutě už se skóre měnilo - Jelínek našel zpětnou přihrávkou ve vápně Špitálníka, který míč uklidil levačkou k tyči - 1:0. V 8. minutě si míč ve vápně opět našel Špitálník a do protipohybu brankáře zvýšil na 2:0. Hattrick byl na světě v 11. minutě poté, co se Špitálník zbavil obránce a zvýšil na 3:0! To ale nebylo vše - ve 14. minutě Potměšil Weinlichovu hlavičku vyrazil jen k Jelínkovi, který do prázdné brány přidal čtvrtou branku - 4:0. První šanci na tupadelské straně si připsal Fuksa, který se dostal ve vápně k míči, ale zakončil vedle brány. Následně včas vyběhl Staš proti dlouhému nákopu za obranu. Ve 27. minutě hlavičkoval Weinlich pod břevno, ale Potměšil vyrazil míč na roh. Krásnou akci předvedli domácí v 31. minutě: Jelínek centroval na zadní tyč, kde se Špitálník krásně položil do voleje, ale k dalšímu gólu chyběly centimetry. Ve 37. minutě už přišel pátý gól, který stál za to - po Švábově centru se míč snesl k Weinlichovi, který přes hlavu trefil přesně k tyči, 5:0! Hned o minutu později hosté snížili díky Čmakalově hlavičce a poločas skončil neuvěřitelným skóre 5:1 pro Kobylky. 

Podolští za žádnou cenu nechtěli připustit dramatizaci utkání, proto už se do útoku tolik nehnali a spíše vyčkávali, co předvede soupeř. Tupadly ve druhé půli přidaly, ale do šancí se i nadále dostávali domácí. V 52. minutě Špitálník těsně nedosáhl na centr, který by jinak uklízel do prázdné brány. V 63. minutě se vyznamenal Potměšil proti dalšímu Špitálníkovu zakončení a reflexivně míč vyrazil na roh. Staš měl práci při několika střelách z dálky, ale bez problémů si poradil. Na druhé straně hlavičkoval Kupka po Štočkově rohu vedle. Gólový účet zápasu uzavřel Čmakal v 87. minutě, když využil zaváhání obrany a sám před brankářem snížil na konečných 5:2. 

Kdo přišel na podolské hřiště v 15. minutě, ten nevěřil svým očím - čtyři branky z úvodu zápas rozhodly. Ve zbytku zápasu se hra vyrovnala, ale nedá se říci, že by se utkání dohrávalo - náboj nechyběl ani na jedné straně a divákům se musel líbit celý zápas, hlavně tedy těm podolským. Podolští dokázali navázat na dobrý výkon z Bečvár a tentokrát přidali i gólovou produktivitu, která jim zajistila tři body. Stejným způsobem se budou chtít Kobylky prezentovat i v Jestřábí Lhotě, kde se hraje v neděli od 16 hodin.

Fotogalerie: odkaz 

Branky: 2., 7. a 11. Špitálník, 14. Jelínek, 37. Weinlich - 38. a 87. Čmakal. 

Sestava FC: Staš - Kupka, Lukáš Toman, Šálený, Martin Šváb - Špitálník (80. Štoček), Čakovský, Josef Fejfar, Pulkert (65. Netáhlo) - Weinlich (58. Vítek), Jelínek. 

Sestava Tupadly: Potměšil - Pipek, Chvátal, Krajíček (39. Hašek), Horák (46. Janeček) - Růžička, Čmakal, Fuksa, Vančura - Daru, Císař. Trenér: Stanislav Krajíček. 

Rozhodčí: Babák Jan - Zoufalý David, Blatný Matěj. 

Diváků: 70. 

Video: 

gól Karla Weinlicha na 5:0

Zpět