O vítězství přišly Kobylky v Jirnech v 92. minutě

14.04.2013 14:30

Jirny B - Bílé Podolí 2:2 (1:0)

Do Jiren odjížděli Podolští s odhodláním zopakovat dobré výkony z předešlých jarních zápasů. Ačkoli chyběli Šálený, Čakovský a Trpišovský, sahaly Kobylky do poslední chvíle po vítězství.

Zápas začal opatrně, hosté vyčkávali co domácí vymyslí. Jirny dobře kombinovaly, zkoušely přihrávky na jeden dotek, ale hosté byli pozorní a do šancí soupeře nepouštěli. Ve 13. minutě se dostal k odraženému míči Jelínek, vůbec se nerozpakoval a z 35 metrů ho poslal na bránu a míč za překvapeným brankářem zazvonil o tyč. Na druhé straně obrana místo razantního odkopu volila technické řešení, míče se zmocnili domácí a po centru do vápna trefil Tochukwu tyč, od které se míč odrazil k Vávrovi - 1:0. Hosté se hnali za vyrovnáním, které mohlo přijít ve 26. minutě, kdy po přesně načasované přihrávce Fejfara šel sám Jelínek, ale trefil jen brankáře. Ve 35. minutě opět Jelínek nepotvrdil svou pověst zabijáka, když z 5 metrů napálil odražený míč znovu do brankáře a další dorážka šla vedle. Ve 38. minutě nebyl Semínkův gól pro útočný faul uznaný, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas mají Podolští na jaře vždy lepší, než ten první, a potvrdili to i v Jirnech. V 55. minutě střílel Šváb, domácí hráč zabránil míči v pohybu na branku rukou, ale rozhodčí nepískal. V 66. minutě váhal domácí stoper s odkopem tak dlouho, až mu Jelínek míč sebral a pohotově ho uklidil k tyči - 1:1. Hosté byli do této chvíle lepší, ale domácí vyrovnání jakoby probudilo a začali hrát fotbal. V 69. minutě domácí Vávra krásnou střelou rozezvonil břevno. Hosté nezůstali pozadu a v 77. minutě se po Jelínkově akci dostal do vápna Švadlenka, se střelou se neukvapil a přehodil padajícího brankáře - 1:2. V 80. minutě mohlo být srovnáno, ale domácí naštěstí netrefili odkrytou branku po Červinkově vyběhnutí. V 90. minutě se prokličkoval Jelínek do vápna, kde ještě hledal zpětnou přihrávkou lépe postavené spoluhráče, ale domácí odkopli. Jirny vrhly všechny své síly do útoku a po trestném kopu z půlky hřiště vyhrály hlavičkový souboj a míč zapadl pod břevno - 2:2. Úplný konec zápasu ještě přiostřil domácí Havierník, který úmyslně trefil Švába pěstí do obličeje (viz fotogalerie), ale rozhodčí už vylučovat nechtěl. Utkání skončilo remízou 2:2.

Před zápasem by Kobylky bod z Jiren braly, avšak po průběhu hry měly být body všechny tři. Podolští mají další plusový bod v tabulce pravdy a jarní série neporazitelnosti vzrostla na tři. V sobotu čeká na hráče podolského áčka těžký oříšek - přijede Ostrá, která se dere za postupem. Hraje se od 17 hodin.

Fotogalerie: Jirny B - FC BP

Branky: 21. Vávra, 92. - 66. Jelínek, 77. Švadlenka

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Semínko, Mužátko - Josef Fejfar (88. Kupka), Šváb, Štoček (70. Spáčil), Chmelař - Jelínek, Švadlenka.

Sestava Jirny: Přibyl - Král, Fialka, Havierník, Bílek - Horáček, Lohoyda, Tochukwu, Nevařil - Vávra, Kanaval. Střídali: Kuétéguim, Novotný, Havieník.

Rozhodčí: Zdeněk Josef - Kosina Ladislav, Holý Milan.

Zpět