Po měsíci přípravy trápí Kobylky hlavně defenziva

25.02.2017 18:42

Podolští mají za sebou měsíc zimní přípravy. Kromě náročných tréninkových dávek v hale i venku sehráli tři přípravné zápasy. Přestože se ve hře dají najít světlé momenty, statistiku kazí obdržené branky, v mnoha případech zbytečné - ve třech zápasech jich Podolští inkasovali hned 16!

Bílé Podolí - Světlá nad Sázavou 1:4 (1:1)

Podolští začali zimní přípravu proti celku bojujícímu o postup do vysočinského Krajského přeboru. V první půli byli aktivnější Podolští a v 17. minutě se ujali vedení díky krásné akci po ose Svoboda - Vamberský a zakončující Švadlenka - 1:0. Podolští byli lepší, ale druhou branku nepřidali a navíc těsně před poločasem však Světlá vyrovnala přesnou střelou z vápna - 1:1. Ve druhé půli převzali aktivitu Světelští a třemi góly rozhodli o svém vítězství 4:1. Podolští sice také šance měli, ale Kupka trefil tyč a Švadlenka přestřelil. 

Branka FC: Švadlenka.

Sestava FC: Skokan - Vamberský, Šálený, Šváb, Svoboda - Čakovský, Štoček, Hájek, Fejfar, Netáhlo - Švadlenka. Střídali Kupka, Mužátko.

Bílé Podolí - Načešice 4:4 (2:2)

Proti dalšímu soupeři z vyšší soutěže, tentokrát z pardubické I.A třídy, Podolští předvedli zlepšený výkon - ani ten však na vítězství nestačil. 

Stejně jako proti Světlé byli Podolští v prvním poločase lepším mužstvem, a také se dostali do vedení, když po spolupráci Kupky s Čakovským zakončil přesně Weinlich - 1:0. Druhý gól Weinlichovi připravil Švadlenka chvíli před poločasem - 2:0. Zdálo se, že mají Kobylky zápas pod kontrolou, soupeře nepustili do žádné šance, ale stačila chvilka nekoncentrace a během pěti minut bylo srovnáno - 2:2. 

Druhá půle začala tak, jak skončila první - Načešice využily chybu soupeře a dostaly se do vedení 3:2. Následovala pasáž hry, ve které dosud vysoké tempo na obou stranách opadlo a ani další góly nepřicházely, přestože několik šancí na obou stranách k vidění bylo. Když v 80. minutě zvýšily Načešice po přímočaré akci na 4:2, zdálo se být rozhodnuto. Podolští však oplatili soupeři rychlé vyrovnání ze závěru první půle dvěma brankami v té druhé - nejprve Šálený z penalty snížil a následně Kupka po Hájkově vybídnutí vyrovnal efektní a zároveň efektivní střelou přes hlavu na 4:4. 

Podolští mají za sebou dva přípravné zápasy s kvalitními soupeři. Celkový dojem z předvedené hry není špatný, Podolští vyzkoušeli různé taktické varianty a různá rozestavení. Na druhou stranu v obou zápasech Kobylky čtyřikrát inkasovaly, takže určitě je co zlepšovat. 

Branky FC: Weinlich 2, Šálený z penalty, Kupka. 

Sestava FC: Skokan - Kupka, Šálený, Martin Šváb - Čakovský, Netáhlo, Josef Fejfar, Hájek, Štoček - Tomáš Švadlenka, Weinlich (70. Jan Švadlenka).

Bílé Podolí - Habry 3:8 (0:2)

Ve třetím utkání si Kobalky zahrály proti relativně nejslabšímu soupeři z I.B třídy Vysočiny, ale výsledek byl naopak nejhorší.

V první půli se podolským hráčům nedařila rozehrávka a dvě akce dokázaly Habry dovést do gólového konce. Přitom i v útoku byli Podolští nebezpeční - Šálený v úniku neuspěl, Jelínek byl ve vápně faulovaný po vyražném míči brankáře, ale penalta se nepískala, Netáhlo pálil jen doprostřed a další pokusy zblokovala obrana. Více šancí však měly Habry a zaslouženě v poločase vedly o dvě branky.

Druhá půle sice začala třetí brankou v podolské síti, ale vyšší aktivita a také produktivita vedla ke snížení - nejprve Kupka po rohu snížil na 1:3 a následně Weinlich z malého vápna upravil na 2:3. Místo vyrovnání, které mohl Weinlich zařídit proměněním samostatného úniku, přišel na druhé straně čtvrtý gól, po kterém Podolští nepochopitelně rezignovali a umožnili Habrům vstřelit další branky. Na 3:5 se ještě podařilo snížit Vítkovi, ale Habry dál navyšovaly až na konečných 3:8.

Přestože v určitých pasážích hra špatná nebyla a zejména ze začátku druhého poločasu nebylo daleko k vyrovnání, tak konečný výsledek je neomluvitelný a hovoří za vše. V dalším zápase hrají Kobylky proti rezervě Čáslavi a pokusí se napravit zatím nepříliš pozitivní dojem na turnaji. Hraje se v neděli od 14 hodin.

Branky FC: Kupka, Weinlich, Vítek.

Sestava FC: Štoček - Kupka, Martin Šváb, Svoboda - Vamberský, Čakovský, Šálený, Netáhlo, Hájek - Tomáš Švadlenka, Jelínek. Střídali: Jansa, Josef Fejfar, Vítek, Weinlich.

Zpět