Po nevydařeném zápase zůstaly všechny body v Lysé

31.03.2014 19:44

Lysá nad Labem - Bílé Podolí 2:1 (1:0)

Podolští chtěli z nedělního výjezdu do Lysé nad Labem přivézt nějaké body a oplatit Slovanu porážku z podzimního zápasu, ovšem po nevýrazném výkonu se jim to nepovedlo a tři body si připsala Lysá.

Kobylky začaly zápas podobně jako proti Staré Boleslavi aktivně a už ve 3. minutě Šimon svým stříleným centrem pořádně vystrašil brankáře Mullera, ten stačil vytěsnit na roh. V 7. minutě musel nuceně střídat kapitán hostů Fejfar kvůli roztrženému obočí a od té doby jakoby hráči FC vyklidili pole. Navíc v 18. minutě inkasovali, když Kříž přebral míč v těsném ofsajdu a postupoval sám na Nečase - 1:0. Během zbytku první půle byla k vidění hra plná nepřesností, na nerovném terénu se nedařila kombinace ani jednomu z mužstev. Do vápna doletěly jen některé standardní situace, ale žádné zakončení nestojí za zmínku. Poločas vyhráli domácí 1:0.

Druhá část zápasu byla z podolské strany o něčem jiném a už v 53. minutě se mohli radovat z vyrovnání díky Švadlenkově hlavičce, ovšem rozhodčí Polák - ten samý, který v první půli pustil domácím gól z ofsajdu - tentokrát ofsajd odmával a pokračovalo se za stavu 1:0. V 63. minutě se do gólové šance tlačil Šimon, jenže napálil jen nohy brankáře. V 69. minutě Nečas podržel šance hostů na bodový zisk, když zneškodnil gólovku domácích. Na druhé straně měl na kopačce vyrovnání Brunclík, který si míč ve vápně ideálně zpracoval, ale Muller opět výborně zasáhl. V 78. minutě se domácí dostali do přečíslení, centr do vápna si našel Pavliš a střelou z první zvýšil na 2:0. Když se zdálo, že je rozhodnuto, prolomil Mullerovo prokletí Kupka po Šimonově trestném kopu - 2:1. Podolští vrhli všechny síly do útoku a obklíčili Lysou okolo velkého vápna, ale rozhodčí Vyhnal v 89. minutě ukončil zápas. Lysá vyhrála 2:1.

Domácí po výhře 2:1 opět odskočili soupeřům ze spodní poloviny tabulky, na Bílé Podolí se naopak soupeři dotahují. Podolské áčko předvedlo v prvním poločase totéž, co o den dříve rezerva - hra byla chaotická a dát si několik přihrávek po sobě byl problém. Ve druhé půli přišlo rapidní zlepšení a Podolští jen díky střelecké nemohoucnosti a praporku rozhodčího Poláka na kýžený bodík nedosáhli. Předvedený výkon však ani v dalších zápasech na body stačit nebude, do domácího utkání s Milovicemi mají Kobylky o čem přemýšlet. Hraje se v sobotu od 16:30.

Tabulka: A-tým

Fotogalerie: Lysá - FC BP

Branky: 18. Kříž, 78. Pavliš - 83. Kupka.

Sestava FC: Nečas - M. Šváb, Šálený, L. Toman, Svoboda - Fejfar (7. Brunclík), Trpišovský, Čakovský (80. Kupka), Šimon - Švadlenka, Chmelař (64. Mužátko).

Sestava Lysá: Müller - Hanke (81. J. Kříž), Schneiberg, Šlingr, Gregar (43. Růžička) - Šnajdr, L. Novák, Pavliš, Hodboď (76. Zítka) - D. Novák, T. Kříž.

Rozhodčí: Vyhnal Karel - Tobiška Stanislav, Polák Ivo.

Zpět