Podolská rezerva poprvé na jaře vyhrála, v Potěhách rozhodla v poslední desetiminutovce

07.05.2013 08:32

Potěhy - Bílé Podolí B 1:3 (0:0)

Když se hodinu před zápasem sešli hráči áčka i béčka v Bílém Podolí na hřišti, bylo jich dohromady 20. Na zápas s Poříčany zůstalo 11 statečných a dalších 9 odjelo do Potěh. Trn z paty nakonec béčku vytrhli Marek Semínko a František Horký, kteří přijeli na poslední chvíli.

Domácí nastoupili s vědomím, že nemají co ztratit a zahrát si fotbal pro diváky, kterých díky právě probíhající pouti několik přišlo. Hosté však body nutně potřebovali, a tak vycházeli ze zajištěné obrany. Ve 12. minutě Kupka ve vápně našel Doubka, jeho hlavička měla gólové parametry, ale brankář výborně vyrazil. Na druhé straně se musel vytáhnout Červinka, když dalekonosný lob vyrazil na roh. Ani jeden tým nechtěl dostat gól, ale Podolští měli k jeho vstřelení přece jen blíže - ve 38. minutě se uvolnil Semínko, ovšem střela z hranice vápna šla mimo. Poločas skončil 0:0.

Góly začaly padat po přestávce - v 63. minutě se k individuálnímu průniku odhodlal Skala, přešel přes dva obránce a prostřelil brankáře - 0:1. Domácí se vysunuli do útoku a vytvořili si několik střeleckých příležitostí, tu nejnebezpečnější vyrazil Červinka konečky prstů na roh. V 74. minutě po dlouhém autu propadl míč na zadní tyč, kde číhal Koudelka. Jeho střelu sice Červinka reflexivně na brankové čáře zbrzdil a nakonec i chytil, ale bohužel pár centimetrů za brankovou čárou - 1:1. Remízu ovšem hosté nechtěli a opět se vrhli do útoku. V 77. minutě kopal Svoboda trestný kop šikovně na zadní tyč, ale skončil bez teče právě na tyči! Svoboda si vše vynahradil v 82. minutě, kdy se zmocnil míče na půlce, prošel až do vápna, kde obelstil dva protihráče a střelou k tyči poslal hosty znovu do vedení - 1:2. Podolští nechtěli opakovat situaci po prvním gólu, kdy iniciativu převzali domácí, a sami aktivně drželi míč. Po Skalově přihrávce se do samostatného úniku dostal Toman a podél brankáře rozhodl o třech bodech pro Kobylky - 1:3.

Podolské benago přerušilo sérii zápasů bez vítězství a v Potěhách si připsalo velmi důležité tři body. Ve středu se hraje odložené utkání proti Ratajím, které není radno podceňovat, v minulém kole si na domácím hřišti poradili s Hlízovem. Hraje se v Bílém Podolí od 17 hodin.

Branky: 74. Koudelka - 63. Skala, 82. Svoboda, 86. Toman

Sestava: Červinka - Jansa, Kupka, Šilha, Svoboda - Horký, Spáčil, Skala, Radek Toman - Marek Semínko, Doubek.

Rozhodčí: Švarc

Zpět