Podolští fanoušci si téměř po dvou měsících užili vítěznou děkovačku, Kobylky porazily Loučeň

25.10.2016 20:23

Bílé Podolí - Loučeň 2:1 (2:1)

Po úvodním vítězném domácím zápase s Býchory odcházeli dvakrát podolští fanoušci zklamaní (Tuchoraz, Lysá). Tentokrát však zůstaly všechny body doma, protože Podolští otočili nepříznivý vývoj a brankami Vítka a Kupky skóre otočili.

Sice si Podolští v kabině řekli, že nesmí jako první inkasovat, a už vůbec ne brzy, tak v 5. minutě prohrávali - dlouhý výkop brankáře propadl až k Prisčákovi, který tvrdou střelou poslal hosty do vedení - 0:1. Loučeň získala klid na své kopačky a po pěkné kombinaci se dostala do zakončení v 9. minutě - tentokrát vedle. V 17. minutě se dobrým napadáním podařilo získat míč Vítkovi, který si všiml vyběhnutého brankáře a krásným lobem ze 30 metrů vyrovnal na 1:1. V 19. minutě už Kobylky vedly - Fejfarův přímý kop obrana odvrátila, ale Čakovský míč vrátil do vápna, kde Kupka uspěl v souboji s brankářem - 2:1. Ve 26. minutě se opět do zakončení dostal Vítek, ale tentokrát Bednář kryl. Ve 28. minutě Čakovský svým centrem přesně našel Švadlenku, jehož hlavičku Bednář reflexivně vyrazil na roh. Ve 41. minutě se Podolští dožadovali penalty po ruce ve vápně, jenže nepískalo se a hosté se rozeběhli do brejku, který na poslední chvíli hasil Semínko. Poločas tak vyhráli domácí 2:1.

Druhá půle byla mnohem opatrnější - Podolští vycházeli ze zajištěné obrany a do útoku se tolik nehnali. V 62. minutě si domácí oddechli, když tečovaná střela z vápna skončila těsně vedle tyče. V 67. minutě Vítek zachytil nepovedený odkop brankáře a snažil se o rychlé zakončení, ale odkrytou bránu minul. Na druhé straně kopali hosté několik rohů a přímých kopů, ale obrana v čele s Beranem vše zvládla a tlak Loučně zažehnala, do dalšího zakončení se už hosté nedostali. Naopak domácí mohli zvýšit po Fejfarově dobře kopnutém trestném kopu, po individuální akci Vítka, nebo po spolupráci střídající dvojice Weinlich - Netáhlo. Ani v jednom případě se sice Bednář překvapit nenechal, ale podolské fotbalisty to mrzet nemuselo - zvítězili 2:1.

Po dvaceti minutách to vypadalo na střelecké hody, ovšem ve zbytku zápasu už další branka nepadla. Hráči si s fanoušky užili vítěznou děkovačku, důležité tři body zůstaly v Bílém Podolí. Kobylky udržely nulu v tabulce pravdy a v dalším kole na půdě Pátku můžou jenom překvapit. Hraje se v neděli od 14:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 17. Vítek, 19. Kupka - 5. Prisčák.

Sestava FC: Beran - Kupka, Šálený, Semínko, Martin Šváb - Čakovský (72. Hájek), Josef Fejfar, Skala, Tomáš Švadlenka (84. Netáhlo) - Vítek, Jelínek (90. Weinlich).

Sestava Loučeň: Bednář - Vlasák, Gregar, Prisčák, Radolf, Štěpánek, Holub (74. Šulc), Bašus, Mach, Mareš, Krupička.

Rozhodčí: Garaja - Mrázek, Kovář. 

Diváků: 50. 

Zpět