Podolští předvedli dokonalý obrat

09.10.2010 17:56

FC Bílé Podolí - Poříčany 4:2 (0:2)

Ve slunečném sobotním odpoledni přivítali podolští na svém hřišti celek Poříčan. Domácí chtěli potvrdit vítězství z minulého kola, hosté naopak chtěli napravit zaváhání na domácí půdě. 

V úvodu se domácí hráči snažili prolomit nepříznivou statistiku - ani jednou totiž nešli na vlastním hřišti jako první do vedení. Už ve druhé minutě zahrávali podolští roh, ale následná hlavička šla nad. V 15. minutě si vypracovali šanci i hosté, ale z 12 metrů střílel útočník těsně vedle. V 18. minutě hosté zahrozili znovu, ale domácí se nepoučili, takže ve 20. minutě šli Poříčany do vedení. Beran sice nebezpečnou střelu vyrazil, ale přímo na nohu hostujícího hráče, který neměl problém dorazit míč do branky. A tak i ve čtvrtém domácím zápase šel do vedení soupeř! Ve 21. minutě se snažil rychle odpovědět Mužátko, ale mířil nad. Ve 30. minutě zazvonila tyč po trestném kopu Luboše Štočka z 25 metrů. Ve 34. minutě si Štoček přímý kop zopakoval, ale jeho střela šla těsně nad. V 36. minutě se do šance dostali hosté, ale Beran byl na místě. V 39. minutě podolští ztratili míč ve středu hřiště a hosté z brejku přidali druhý gól. V tuto chvíli to s domácími nevypadalo vůbec dobře, a tak diváci čekali, co předvedou v druhém poločasu.

Trenér Radek Toman o poločasové přestávce zřejmě promluvil hráčům do duše, protože v druhém dějiství vyběhl na hřiště mančaft, kteří diváci znali z dvou předchozích vítězných zápasů. Začalo to příchodem Chmelaře, který vystřídal Zeleného. A byl to právě Chmelař, který zpracoval Antošovu přihrávku a prostřelil z úhlu brankáře - 1:2. V 52. minutě se hosté prosadili z rohu, ale rozhodčí hned po rozehrání signalizovali míč za brankovou čárou, tudíž branka platit nemohla. V 59. minutě se slavilo na druhé straně - Antoš podržel míč, a když nevěděl co s ním, tak z hranice vápna vystřelil a bylo vyrovnáno - 2:2 (video)! V 65. minutě šel z úhlu na Berana sám hostující útočník, ale mířil vedle (video). V 71. minutě se zjevil sám před brankářem Jelínek, ale byl pískán ofsajd. V 76. minutě centroval Antoš a Semínko se dokázal protlačit k hlavičce - 3:2! Pro Michala Semínka to byl třetí gól ve třetím utkání po sobě, všechny dal hlavou. Obrat v zápase dokonal o dvě minuty později Jelínek, který prokličkoval vápno skrz naskrz, jeho střelu zablokovala obrana, ale na Spáčilovu dorážku neměl brankář nárok - 4:2. V nervózním závěru dostal za nakopnutí protihráče červenou kartu hostující útočník. Podolští mohli potvrdit vítězství pátým gólem, ale Chmelař mezi tři tyče z dobré pozice nezamířil (video). Domácí si ale vítězství pohlídali a dá se říci, že za druhý poločas si vyhrát zasloužili.

Devět bodů v tabulce už vypadá lépe, ale stále jsou zde -3 v tabulce pravdy. Kobylky se o ně pokusí už v příštím kole v Tupadlech, kde se hraje od 15:30 hodin.

Sestava: Beran - L. Toman, Semínko, Štoček, Mužátko - Skala, Zelený (46. Chmelař), Antoš (90. Šilha), Spáčil - Jelínek (85. Švadlenka), Šálený

Branky: 47. Chmelař, 59. Antoš, 76. Semínko, 78. Spáčil

Fotogalerie: FC BP - Poříčany

Video:

přímý kop Luboše Štočka v 30. minutě:

gól Jiřího Antoše v 59. minutě:

šance hostů v 65. minutě:

šance Chmelaře v 89. minutě:

Zpět