Podzimní sezónu zakončily Kobylky ziskem 3 bodů

13.11.2010 16:02

FC Bílé Podolí - Libodřice 5:4 (3:3)

Do posledního mistrovského utkání roku 2010 vstupovali fotbalisté Bílého Podolí s cílem vyhrát a potvrdit tak sérii tří vítězství na domácím hřišti po sobě.

Zápas začal šancí hostů, ovšem Beranova robinzonáda v 2. minutě zabránila v cestě míči do sítě. Podolští byli ve své první šanci efektivnější - Šálený využil špatného vyběhnutí brankáře, svou střelu namířil do tyče, ale odražený míč usměrnil v nelehké pozici Skala a bylo to 1:0. Dobrý začátek mohl potvrdit Antoš, ale jeho střelu z dobré pozice dokázali obránci zablokovat. Ve 14. minutě nedokázali domácí obránci odkopnout míč, ten se odrazil k libodřickému útočníkovi, který měl před sebou prázdnou bránu, ovšem svou bombu napálil jen do Semínka stojícího na brankové čáře. Domácí nebrali na toto varování zřetel, a to se jim vymstilo hned o minutu později, když Beran vyrazil míč mířící do šibenice, ovšem pouze před nehlídaného hráče hostí, který srovnal na 1:1. Euforii domácích definitivně zmrazili hosté už v 16. minutě, kdy nedůrazná domácí obrana nechala projít hráče hostí a na střelu z 10 metrů neměl Beran nárok - 1:2. Aby toho nebylo málo, tak třetí gól během tří minut přidali hosté opět po nedůrazném odkopu obrany - bylo to 1:3 a běžela teprve 17. minuta! Ve 20. minutě se opět do šance drali nabuzení hráči Libodřic, ale Beran včas vyběhl a nebezpečí zažehnal. Poté se hra uklidnila a hlavně domácí obrana dostala potřebný čas na regeneraci. Ve 34. minutě se ukázala také ofenzivní síla Kobylek, ale po Jelínkově nahrávce nedokázal Spáčil v malém vápně trefit skákající míč. Domácí se snažili ještě do poločasu s výsledkem něco udělat, ale hosté se dobře bránili. Až v 42. minutě nakopl Štoček míč do vápna, po závaru se k míči dostal Semínko a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:3. Diváci již byli na cestě za výbornými podolskými klobásami, když v 45. minutě Antoš zatáhl míč po lajně, obešel obránce a přihrál pod sebe na malé vápno, kde Skala svým důrazem donutil dezorientovaného obránce k vstřelení vlastního gólu - 3:3! První poločas tedy nabídl vydařené gólové hody a šest branek, které si soupeři rovnoměrně rozdělili.

Druhý poločas začal stejně, jako skončil ten první. Běžela 46. minuta, Jelínek na hranici vápna zpracoval pro Antoše, ale v nadějné pozici trefil obránce. Ve 47. minutě se zapotil na druhé straně Beran, který na brankové čáře likvidoval nebezpečnou hlavičku po rohu. Ve 49. minutě opět zkoušeli štěstí domácí, ovšem střela Štočka se mezi tyče nevešla. V 51. minutě se už skóre měnilo - Šálený si udělal z domácích obránců slalomové branky, kterými prokličkoval, a po jeho přihrávce neměl Antoš těžkou pozici pro skórování - 4:3. V 54. minutě však měla domácí obrana den otevřených dveří, nechala projít hostujícího hráče do vápna a jeho přihrávka spoluhráči byla gólová - 4:4. Za další tři minuty to na gól nevypadalo, ale opět přišel, když Štoček z vlastní poloviny našel Skalu, který se dokázal prodrat k míči a usměrnil ho za záda bezmocného brankáře - 5:4. Za neustálého povzbuzování nadšených diváků tak v Bílém Podolí padlo devět branek během necelé hodiny! Potom sice přišlo uklidnění hry, ale stále bylo na co se dívat. V 65. minutě se k trestnému kopu z 25 metrů postavil Štoček a jen těsně minul šibenici. V 72. minutě vybojoval svým důrazem míč Antoš, ideálním centrem našel Jelínka, ale ten ve skluzu překopl prázdnou bránu. Domácí v těchto chvílích hru kontrolovali a snažili se přidat rozhodující branku, ale Antošova střela zpoza vápna šla do břevna - 75. minuta. V 80. minutě zahrozili také hosté, ale dva spoluhráči se nedohodli a jeden míč druhému ukopl v dobré příležitosti naštěstí nad. V 86. minutě se hosté dostali do poslední příležitosti, ale střela zpoza vápna šla vedle, a tak domácí mohli slavit zasloužené vítězství v náročném utkání.

Hráči Bílého Podolí dokázali poprvé v sezóně jít na vlastním hřišti do vedení, ale paradoxně jim to příliš nepomohlo, protože po nepochopitelném výpadku mezi 15.-17. minutou věnovali hostům tři branky. Naštěstí se ani hosté nevyvarovali chyb a poločas tak skončil remízou. Zápas nakonec rozhodla souhra Štočka se Skalou, díky které padl poslední gól. Podolští tak v tabulce přeskočili svého soupeře a mají 16 bodů, což není po nevydařeném úvodu vůbec špatné. Pro jarní část zůstáváme v kontaktu se středem tabulky, ale bohužel také s minimálním náskokem na soupeře pod námi.

Branky: 4. Skala, 42. Semínko, 45. vlastní, 51. Antoš, 57. Skala

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Mužátko - Skala, Zelený, Šálený, Spáčil (82. Šilha) - Antoš, Jelínek (86. Chmelař)

Fotogalerie: FC BP - Libodřice (13.11.2010)

Video:

gól Libodřic na 1:1 v 15. minutě:

gól Bílého Podolí na 3:3 ve 43. minutě:

břevno Jiřího Antoše v 75. minutě:

 

Zpět