Proti Chotusicím bere béčko bod za remízu 2:2

20.10.2013 13:59

Bílé Podolí B - Chotusice 2:2 (1:0)

Do Bílého Podolí přijel lídr tabulky III. třídy. V divácky atraktivním souboji s nádechem derby domácí v poločase vedli, následně hosté rychle otočili na 2:1, ale poslední slovo měli Podolští, kteří pět minut před koncem vyrovnali na 2:2.

Zápas se hrál za krásného počasí. V první půli hráli proti ostrému slunci Podolští, ale dokázali si při obraných soubojích poradit na jedničku. Brankář Beran kromě standardních situací nemusel řešit žádnou větší šanci Chotusic. Hosté nepotvrdili své postavení v tabulce a první půle byla herně vyrovnaná. Podolští se dostali do vedení ve 21. minutě, kdy Šváb vysunul Čakovského, který přešel přes obránce a zavěsil (viz video) - 1:0. Náskok domácích mohl být výraznější, ale Čakovský ze stejné pozice jako při gólu tentokrát nedal. Ve 43. minutě po Švábově rohu pálil Kupka těsně vedle. Poločas tak skončil vedením Kobylek 1:0.

Ve druhém poločase Chotusice zlepšily kombinaci a výsledkem byla gólová šance ve 49. minutě - Goliášovu střelu zastavila tyč. V 59. minutě se už skóre měnilo - Doubek nešikovně fauloval ve vápně a Goliáš z penalty vyrovnal (viz video) - 1:1. Hned o tři minuty později hosté vedli - po rohu se prosadil Jiroušek - 1:2. Hosté byli v této fázi lepší a vypadalo to, že si odvezou všechny body, ale Podolští se nevzdali. V 75. minutě Kupka po Jansově centru hlavičkoval těsně vedle. V 86. minutě se podařilo vyrovnat - z trestného kopu krásně obstřelil zeď Štoček (viz video) - 2:2. I přesto hosté mohli vyhrát, ale Goliášovu hlavičku zastavilo břevno. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou 2:2.

Podolští musí být se ziskem bodu proti prvnímu týmu tabulky spokojeni, i když v tabulce pravdy se propadli do mínusových hodnot. V oboustraně hodně důrazném klání byli domácí lepší v prvním poločase, hosté zase ve druhé půli ukázali, že jsou právem na čele tabulky a míří do okresního přeboru. I v dalším kole se benago představí domácímu publiku, přijede Suchdol. Hraje se v sobotu už od 14:30.

Fotogalerie: FC BP B - Chotusice

Branky: 21. Čakovský, 86. Štoček - 59. Goliáš z penalty, 62. Jiroušek

Sestava FC: Beran - Jansa, Kupka, R. Toman, Doubek (80. Svoboda) - Vávra (70. Štoček), Skala, B. Šváb, Spáčil - Čakovský, Kachmarskyy.

Sestava Chotusice: Zeman - Čmakal, Vetešník, Procházka, Hubáček, Dospěl, Jurčík, R. Goliáš, Fedorovič, J. Goliáš. Střídali: Jiroušek, Brock.

Rozhodčí: Kučera

Diváků: 50

Video:

gól Milana Čakovského

penalta hostů

gól Luboše Štočka

břevno hostů

Zpět