Proti Libici vyhrát nešlo, Kobylky podlehly 0:3

15.10.2013 07:43

Bílé Podolí - Libice nad Cidlinou 0:3 (0:1)

Vzpomínáte na jarní domácí zápas s Poříčany (odkaz)? Stejní rozhodčí a protivníkem je soupeř, který chce za každou cenu vyhrát. Na jaře to Podolští se štěstím zvládli a i tentokrát se drželi statečně. Hosté by svou střeleckou nemohoucností a díky Nečasovým dobrým zákrokům branku ze hry nedali. Zvítězili však díky dvěma vymyšleným penaltám a jednomu gólu z dvoumetrového ofsajdu. Tentokrát to opravdu nešlo, Podolští prohráli 0:3.

Od začátku přitom hosté byli aktivnější a do šancí se dostávali častěji než Kobylky, ale domácí defenziva statečně odolávala. V 7. minutě kopala Libice trestný kop z 22 metrů (nařízený za řeči) - Nečas chytil (viz video). V 16. minutě byl v akci opět brankář domácích, který po chybě obrany zastavil loženku hostů. O dvě minuty později zakončovali hosté z další gólové šance vedle. Ve 28. minutě se připomněli domácí a Švadlenka jen těsně minul Václavíkovu branku. Po půl hodině se stala nepříjemná věc - po nezaviněném pádu zůstal ležet na hřišti hostující záložník Hanuš, kterému kapitán domácích Dan Mužátko vytáhl zapadlý jazyk. Domácí byli za dobré skutky po zásluze potrestáni - ve 37. minutě byla nařízena první penalta - slovy Ivánka Horníka: „ty krávo, ta byla přísná“ - 0:1. Tak skončil i poločas.

Druhý poločas začali domácí fotbalisté s odhodláním porvat se i proti nepřízni osudu a zkusit vyrovnat. V 59. minutě kopal roh Šimon, Semínko vracel na malé vápno, kde jen těsně minul Mužátko (viz video). O minutu později Fejfar vystřelil a jeho téměř dokonalá dalekonosná rána se za bezmocným brankářem zastavila na břevně. To bylo bohužel ze strany domácích vše, protože úřadovat opět začal hlavní rozhodčí se svými kumpány na lajnách. V 73. minutě byl ve vápně faulován Švadlenka (viz video), ale zkuste hádat, jak rozhodčí zákrok posoudil. V 83. minutě Šváb fauloval Beneše (tentokrát to opravdu faul byl, dokonce bez debat se žlutou kartou), rozhodčí ponechal výhodu, a následnou Bílého ránu skvěle vytěsnil Nečas na tyč, dobíhající Mužátko si ještě "narazil" o druhou tyč, ale gól z toho opět nebyl (viz video). Až v 89. minutě přišlo rozhodnutí, nečekaně opět z penalty. Rozhodčí ukázal cit pro hru, když několik ostře dohraných soubojů ze strany hostů ponechal bez povšimnutí a následné čisté vypíchnutí míče posoudil jako penaltové - 0:2. Ubohou tečku za zápasem udělal ještě pomezní, který si "nevšiml" dvoumetrového ofsajdu a nechal hosty skórovat v nastaveném čase potřetí.

Hosté byli v zápase lepším týmem, ale bez pomoci často až trapných a do očí bijících rozhodnutí tria v černém by si všechny body zřejmě neodvezli. Domácí hráči se nemají za co stydět - dokonce naopak, vysloužili si potlesk diváků i přes porážku. Zápas odehráli se ctí, bez červené karty a s myšlenkami na to, že někdy jde na hřišti i o víc, než jsou jen tři body, které si chtěla Libice za každou cenu odvézt. Kobylky teď čekají dvě kola na hřištích soupeřů, kde by chtěly vymazat záporné body v tabulce pravdy. V neděli se hraje v Břežanech od 15:30.

Fotogalerie: FC BP - Libice

Tabulka: A - tým

Branky: 37. z penalty, 89. z penalty, 90. z ofsajdu

Sestava FC: Nečas - Kraus (65. Brunclík), L. Toman, Semínko, Mužátko - Šimon, Šálený, M. Šváb, Fejfar (75. Trpišovský) - Švadlenka, Jelínek.

Sestava Libice: Václavík - Černý, Pařízek, Hanuš, Rýdl, Kalina, Fořt, Bílý, Beneš, Kratochvíl, Kohoutek. Střídali: Zdražil, Mareš, Novák, Petráň.

Rozhodčí: Petýrek - Soběslav, Chrudimský

Diváků: 80

Video:

trestný kop hostů v 7. minutě

první penalta ve 37. minutě

Semínkova šance v 59. minutě

neodpískaná penalta v 73. minutě

tyč hostů v 83. minutě

druhá penalta v 89. minutě

Zpět