Proti Lysé áčko potvrdilo výborný vstup do jara

08.04.2013 19:31

Bílé Podolí - Lysá nad Labem 2:0 (1:0)

V zápase s třetím týmem tabulky dali podolští fotbalisté zapomenout na fiasko z posledního vzájemného domácího zápasu (3:0 - 3:4) a třemi body potvrdili dobrý vstup do jarní části soutěže.

Do utkání vstoupili lépe domácí, už v 6. minutě se dostal po centru Jelínka do šance Čakovský, ale nedal. V první půlhodině se jinak nic zajímavého nestalo, až ve 31. minutě střílel z 20 metrů Šváb, leč vedle. Stejně dopadla střela Šáleného o minutu později. Ve 35. minutě sice Švadlenka bránu trefil, ale jen do náruče brankáře. Poločas tak skončil bez branek.

Dosud opatrné utkání chtěli domácí zlomit zvýšenou aktivitou ze začátku druhé půle a s trochou štěstí se to povedlo v 55. minutě. Střílel Fejfar, brankář střelu vyrazil a Jelínek prokázal svou schopnost být ve správný čas na správném místě - 1:0. Domácí byli při chuti a už v 59. minutě zasekl ve vápně míč Švadlenka a obstřelil brankáře na zadní tyč - 2:0! První šanci si hosté vytvořili v 66. minutě, kdy udělali závar v pokutovém území, ale zakončení šlo nad Červinkovu bránu. V 73. minutě mohl po Trpišovského přihrávce zvýšit Fejfar, ovšem zakončení z 10 metrů vykopl brankář. V 77. minutě přišla další gólovka domácích, když Šváb vysunul Jelínka, ale brankář neměl moc práce s nedůraznou střelou. Ani Švadlenkovi o 2 minuty později se nepovedlo stav navýšit, protože zakončil vedle. Přehlídku nevyužitých gólových šancí domácích zakončil Trpišovský v 86. minutě - brankář vyrazil. Na skóre 2:0 se nic nezměnilo.

Kobylky nakonec nemusí zahozených šancí litovat. Soupeře z čela tabulky, který rozhodně nehrál špatně a předváděl kvalitní kombinaci, ovšem bez důrazného zakončení, porazili zaslouženě i podruhé v sezóně. Díky výhře mají Podolští 23 bodů a dobrou jarní formu zkusí potvrdit v sobotu v Jirnech.

Fotogalerie: FC BP - Lysá (6.4.2013)

Branky: 55. Jelínek, 59. Švadlenka

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Semínko, Mužátko - Josef Fejfar, Šváb, Šálený, Čakovský (67. Trpišovský) - Jelínek (87. Štoček), Švadlenka (85. Zelený).

Sestava Lysá: Šlingr - Pavliš, Vaněk, Novák, Gregar, Kadeřávek, Hodboď, Poborský, Walter, Kříž, Hanke. Střídali: Šnajdr, Schneiberg, Hajný.

Rozhodčí: Roth Patrik - Tvaroh Petr, Bez Milan.

Diváků: 45

Zpět