Proti Sázavě počtvrté v řadě bez porážky

28.05.2012 10:09

Bílé Podolí - Sázava 2:2 (2:0)

Bílé Podolí hrálo podruhé za sebou doma, tentokrát s vidinou, že když zvítězí, bude se slavit záchrana. V prvním poločase vše šlapalo podle plánu, ale po přestávce se podolská mašina zadrhla, hosté se dostali do hry a Podolští nakonec byli rádi za bod. Před zápasem Podolští pogratulovali Milanu Skalovi ke třicetinám, hlavním přáním byl samozřejmě návrat na hřiště, protože Milan je ve stavu zraněných již rok (zranil se 28. května 2011 v utkání s Rožďalovicemi - odkaz)

V prvním poločase byla hra vyrovnaná, podobně jako v předchozím utkání s Tupadly byli Podolští aktivní a snažili se držet míč. Ve 30. minutě dobíhal dlouhý míč ve vápně Jelínek, obránce ho "sejmul" a následovala penalta - z pohledu Sázavy hodně zbytečná. Bareš ji proměnil (viz video) - 1:0. Ve 35. minutě mohli hosté srovnat, trestný kop ze strany Nečas vyrazil na břevno (viz video). A tak udeřilo na druhé straně - ve 40. minutě po přímém kopu hlavičkoval Semínko a brankář neměl nárok - 2:0. Tímto výsledkem skončil i poločas.

Nástup do druhé půle byl jak ze zlého snu - hosté dostali míč do vápna a místo odkopu obrany následoval nešťastný vlastní gól - stejně jako minulý týden s Tupadly - 46. minuta a 2:1. To byla samozřejmě rána do psychiky domácích, takže hosté zvýšili aktivitu a snažili se o vyrovnání. Domácí hrozili z brejků - v 54. minutě Jelínek vysunul Fejfara, který poslal přesně časovanou přihrávku Šálenému do běhu. Domácí útočník volil střelu (viz fotogalerie), ale ta trefila jen tyč. Nedáš - dostaneš: v 57. minutě hosté srovnali, když se po rohovém kopu prosadil Švec (viz video) - 2:2. Obraz hry se nezměnil - domácí hráli v křeči, hosté v pohodě. Přesto mohli jít do vedení Podolští, ale Švadlenka mířil hlavou po rohu jen do břevna. V 80. minutě předvedl hostující útočník ve vápně kličkovanou ála Messi, Nečas se mu vrhl pod nohy a míč zachytil, po kontaktu s útočníkem mu však vypadl a směřoval do brány, ovšem rozhodčí odpískal faul na brankáře. Utkání dvou rozdílných poločasů tak skončilo zřejmě zaslouženou remízou 2:2.

Bohužel se Podolští nepoučili ze zápasu se Zdislavicemi, kdy také po dvoubrankovém vedení v první půli nechali soupeře srovnat. Nutno dodat, že Sázava nehraje náhodou na čele tabulky a její kvalita byla na hřišti patrná, ovšem Podolští jí svými chybami vyrovnání nabídli sami. Podolští jsou na 8. místě, ale při určité shodě okolností ani 31 bodů k záchraně stačit nemusí. Věřme však, že v posledních třech zápasech Kobylky nějaký bodík přidají a po zápase s Jesenicí budou slavit záchranu. Příští týden se hraje v Nespekách, jede se velkým autobusem v sobotu 2. června ve 14:30 z Bílého Podolí.

Fotogalerie: Bílé Podolí - Sázava

Branky: 30. Bareš z penalty, 40. Semínko - 46. vlastní, 57. Švec

Sestava: Nečas - Lukáš Toman, Semínko, Bareš, Spáčil - Josef Fejfar, Trpišovský (46. Štoček), Zelený, Švadlenka - Šálený, Jelínek (85. Chmelař).

Video: 

penalta Honzy Bareše

břevno hostů po trestném kopu

gól Michala Semínka na 2:0

gól hostů na 2:2

břevno Tomáše Švadlenky

Zpět