První domácí prohra přišla s Nespeky

06.11.2011 20:16

Bílé Podolí - Nespeky 1:3 (1:0)

V domácím utkání s Nespeky se bohužel opakoval scénář z utkání v Sázavě. Podolští po poločase vedli 1:0, ale brzy po přestávce soupeř dvěma góly rozhodl o svém vítězství. Pro podolské kobylky přišla první domácí prohra v ten nejnevhodnější okamžik.

První poločas začali domácí výborně - ve 3. minutě se dostal ke střele ve vápně Šálený, brankář se jen ohlédl, ale ke gólové radosti půl metr chyběl. V 15. minutě centroval Spáčil, Antoš na zadní tyči dopravil míč do brány, ale podle pomezního rozhodčího využil ofsajdové pozice, takže gól neplatil. Hosté kvalitní kombinací dokazovali, že na druhém místě tabulky nejsou náhodou, ale domácí se jim vyrovnal a diváci v prvním poločase viděli poměrně kvalitní fotbal, i když většinou jen od vápna k vápnu. Ve 29. minutě postupoval po chybě obrany hostující útočník sám na Berana, udělal mu kličku, ale na brankové zabránil gólu Bareš. Ve 43. minutě domácí udeřili - po výborném centru Fejfara dopravil míč do prázdné brány Antoš - 1:0.

Druhý poločas nic obratu nenasvědčovalo, ale přišla 53. minuta, trestný kop ze strany, jemná teč hlavou (viz fotogalerie, video) a bylo vyrovnáno - 1:1. Než se domácí vzpamatovali, tak prohrávali - v 61. minutě odvrátili rohový kop k Myslivcovi, jehož nenápadná střela z 25 metrů zapadla pod břevno - 1:2. Domácí se nevzdali a snažili se o vyrovnání, ale proti dobře hrajícímu soupeři si vypracovali jen náznaky šancí. Hosté navíc hrozili z rychlých brejků, jako v 68. minutě, kdy zasahoval Beran (viz video). V 70. minutě po Fejfarově centru hlavičkoval Antuš nad. Podolští zahrávali několik rohových kopů, ale hosté ve svém pokutovém území kralovali. Nejblíže byly kobylky vyrovnání v 85. minutě, ale po závaru míč nakonec obránci odkopli. V 87. minutě kopali domácí další roh, Nespečtí odvrátili a názorně ukázali, jak během patnácti vteřin vytěžit z bráněného rohu gól na druhé straně (viz video) - 1:3.

Výkon domácích snesl přísnější měřítko v prvním poločase, ale vstup do druhého byl opět jak ze zlého snu. Podolští si nechali dát laciné branky a psychická výhoda z vedení byla ta tam. Je to škoda, protože ztracené body se budou těžko na jaře dohánět. Nebo to kobylky zvládnou ještě na podzim? V neděli zajíždějí na půdu aktuálně vedoucího celku tabulky - Poříčí nad Sázavou, kde mohou jen překvapit.

Fotogalerie: FC BP - Nespeky

Branky: 43. Antoš - 52. Sisel, 61. Myslivec, 87. Doubek

Sestava: Beran - Mužátko, Bareš, Štoček, Svoboda - Josef Fejfar, Zelený (84. Lukáš Toman), Šálený, Spáčil (75. Chmelař) - Antoš, Antuš

Video:

gól hostů na 1:1 v 52. minutě

šance hostů v 68. minutě

gól hostů na 1:3 v 87. minutě

Zpět