První vítězství v nové sezóně přivezli Podolští z Břežan

07.09.2015 15:24

Břežany II - Bílé Podolí 1:3 (0:2)

Souboj o záchranu už ve třetím kole? I tato otázka padla před soubojem dosud posledních Břežan s Bílým Podolím. Podolští naštěstí důležitou bitvu zvládli a připsali si premiérové tři body v novém ročníku I.B třídy.

V úvodu zápasu hráli domácí hodně pasivně, z čehož byli i hosté zaskočení. Po deseti minutách se však dostali do tlaku, ale finální přihrávka se nedařila. V 16. minutě utekl domácí obraně Jelínek a vybojoval přímý kop na dvacetimetrové hranici. Svoboda krásně obstřelil zeď a i s pomocí teče míč zapadl přesně k tyči - 0:1. Podolští získali klid na své kopačky a hrozili dál, jenže Šálený svůj samostatný nájezd poslal jen Zemanovi do náruče. Ve 28. minutě si opět naběhl za obranu Jelínek a střelou na zadní tyč zvýšil - 0:2. Domácí zahrozili v první půli jen jednou, ale Červinka se pořádně zapotil - dvakrát tečovaný pokus vyrazil konečky prstů na roh. Poločas vyhrály Kobylky o zaslouženě o dvě branky.

Ve druhé půli se hosté nikam nehrnuli a domácím chyběla v útoku kvalita, takže obrana v klidu nakopávané míče sbírala. Navíc v 65. minutě přidal třetí branku Šváb po krásné střele zpoza vápna - 0:3. Následně přišly chyby v obraně a Červinka měl práci, nakonec však čisté konto neudržel - v 75. minutě předvedli domácí krásnou akci, kterou zakončil hlavou z malého vápna Stejskal - 1:3. Mezi tím spalovali šance Kobylky - na zadní tyči pálil mimo Toman (viz video), sám před brankářem neuspěl Fejfar, stejný hráč následně kroutil roh přímo do branky, ale na Zemana si nepřišel (viz video). Po rychlém brejku mohl přidat další branku Šváb, ale i tentokrát byl úspěšnější domácí brankář (viz video). Naštěstí ani domácí své náznaky nevyužili a Podolští dotáhli zápas do vítězného konce.

Ztracené body z domácího zápasu se Sokolčí jsou zpět, ale hned v sobotu následuje další domácí zápas, kde bude nutné body z venku potvrdit. Hraje se od 17 hodin, soupeřem bude poděbradská Bohemia.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 75. Stejskal - 16. Svoboda, 28. Jelínek, 65. Šváb.

Sestava FC: Červinka - Mužátko, Lukáš Toman, Šálený, Svoboda - Čakovský, Chmelař, Martin Šváb, Fejfar (87. Hájek) - Švadlenka (85. Kupka), Jelínek (35. Semínko).

Sestava Břežany II: Zeman - Karban, Ženíšek, Trejbal, Mišák P. - Štolc, Svoboda D., Mišák V. (46. Bárta), Pikner - Jedlička, Svoboda J. (69. Stejskal).

Rozhodčí: Svoboda Richard - Sandev Patrik, Říha Jaroslav.

Diváků: 30.

Video:

šance Lukáše Tomana

šance Josefa Fejfara

roh Josefa Fejfara

šance Martina Švába

Zpět