První výhra stála za to, v Milovicích Kobylky vstřelily 7 branek

08.09.2013 10:02

Milovice - Bílé Podolí 2:7 (2:4)

Do Milovic jeli podolští fotbalisté s rozporuplnými pocity - domácí papírově patří mezi favority skupiny, po dvou kolech však nezískali ani bod, stejně jako Podolští. Poslední vzájemný zápas (odkaz) skončil přestřelkou 5:3 pro Milovice. Tentokrát padlo ještě více gólů, ovšem s mnohem lepším vyústěním pro Kobylky.

Utkání začalo pro Kobylky naprosto snově. Domácí nastoupili pouze v deseti mužích, protože čekali na opozdilého hráče základní sestavy. Než přijel a převlékl se, prohrávaly už Milovice 0:2, protože se ve 4. minutě trefil ze skrumáže po trestném kopu Jelínek a v 9. minutě po rohu Šimona tentýž hráč hlavou zvýšil - 0:2. Ve 14. minutě měl třetí gól na hlavě Švadlenka po Mužátkově trestném kopu, ale zatím mířil nad. V 16. minutě už nemohl minout, když mu Šimon připravil míč před prázdnou bránu - 0:3. Ve 21. minutě se připomněli domácí a bohužel hned gólovou hlavičkou Fialy - 1:3. Ve 43. minutě už to bylo jen o gól, neboť záložník Šťastný krásnou střelou pod břevno snížil na 2:3. Domácí mohli ještě do poločasu vyrovnat, ale Podolští se ubránili, založili rychlý protiútok a Fejfarův centr Jelínek ani nemusel tečovat a skončil v bráně, čímž uklidnil Kobylky - 2:4.

Druhou půli začali také lépe hosté, ale hned čtyři Šimonovy šance ve 46., 50., 52. a 58. minutě ke zvýšení nevedly. V 59. minutě už se skóre měnilo - Fejfar vysunul Švadlenku, který si položil brankáře - 2:5. V 63. minutě putoval míč po ose Šimon - Jelínek - Švadlenka - střela k tyči - 2:6. Skóre uzavřel v 73. minutě Chmelař, který vystihl rozehrávku brankáře - 2:7. Ještě výraznější vítězství odmítl Jelínek, který pálil do břevna a Chmelař, jehož tutovku brankář vyrazil.

Podolští byli celý zápas lepší, přesto si neodpustili zaváhání v první půli, kdy dovolili domácím snížit na rozdíl jediné branky. Ve druhém poločase však hru ovládli a navyšovali náskok. Vítězství z Milovic je s ohledem na nepovedený začátek sezóny velice cenné, navíc jde o výraznou psychickou vzpruhu před derby s Kutnou Horou, které je na programu v sobotu od 16:30.

Branky: 21. Fiala, 43. Šťastný - 4. a 9. Jelínek, 16., 59. a 63. Švadlenka, 45. Fejfar, 73. Chmelař

Sestava FC: Nečas - Kraus, Semínko, L. Toman, Mužátko (79. Brunclík) - Šimon (79. Čakovský), Šálený, M. Šváb, Fejfar (74. Trpišovský) - Jelínek (69. Chmelař), Švadlenka.

Sestava Milovice: Novák - Jankulár, Růžička, Beran, Petráš, Fiala, Vlačiha, Jareš, Šťastný, Muler, Krátký. Střídali: Zoubek, Velechovský, Grus, Dlouhý.

Rozhodčí: Zdeněk - Kosina, Holý.

Zpět