Rezerva nestačila na poslední Žleby

02.10.2013 10:36

Žleby - Bílé Podolí B 1:0 (0:0)

Podolská rezerva měla papírově souboj na půdě posledního celku tabulky zvládnout, ovšem realita na hřišti byla jiná a hosté by nakonec byli rádi i za bod. Ani ten nepřivezli, protože domácí čtvrt hodiny před koncem jediným gólem zápasu rozhodli.

V prvním poločase si museli Podolští připadat jako na kolotoči - domácí dobře kombinovali, vypracovali si několik střeleckých příležitostí, ale obrana v čele s brankářem Jansou odolávala, i když někdy se štěstím. Ojedinělý výpad na druhé straně zakončoval Doubek z dobré pozice vedle. Hostům se nedařilo podržet míč a kvalitně rozehrát, ovšem dobrou defenzivou vyválčili poločasovou remízu 0:0.

Po přestávce se Podolští rapidně zlepšili v kombinaci a do šance se dostal znovu Doubek, ale brankář jeho zakončení vytáhl. Na druhé straně z rychlého protiútoku zahrozili domácí, M. Šindelář dostal ideální přihrávku, ale trefil jen Kupku stojícího na brankové čáře. Když už to vypadalo s bodovými nadějemi pro hosty nadějně, udělal si ve vápně prostor Horák a předložil lahůdku před prázdnou bránu Formanovi - 1:0. Hostům nezbývalo moc času, a tak všechny síly vrhli do útoku. Nejnebezpečnější byla střela Spáčila, ale brankář si poradil. Na druhé straně podnikali domácí útoky do otevřené obrany, ale zvýšit z několika gólových příležitostí nedokázali. I tak museli být spokojeni, protože získali premiérové tři body.

Kobylky se po sérii tří výher vrátily zpátky na zem a zkusí vítěznou sérii načít na novo v sobotu doma proti Křeseticím. Křesetice, stejně jako Žleby, hrály v minulé sezóně okresní přebor a po pádu o soutěž níž mají také problémy v dolní polovině tabulky. Hraje se od 16 hodin.

Branka: 75. Forman

Sestava FC: Jansa - Vančura (80. Marek Semínko), Kupka, R. Toman, Svoboda - Vávra, Skala, Zelený, Spáčil - Doubek, Štoček (60. Kachmarskyy).

Sestava Žleby: Podaný - Forman, M. Šindelář, Buchl, Kubát, Marousek, Ronovský, Trekoval, Linhart, T. Horák, J. Horák. Střídali: J. Šindelář, Zadina.

Rozhodčí: Procházka

Zpět