Rezerva statečně vzdorovala lídrovi z Křesetic, nakonec prohrála o gól

19.09.2022 21:55

Bílé Podolí B - Křesetice 1:2 (0:1)

V pátém kole přijely do Bílého Podolí dosud stoprocentní Křesetice, naopak domácí se s jediným bodem krčili na chvostu tabulky. Kdo čekal jasnou výhru hostů, ten se spletl, přesto si však odvezli všechny body.

Podolští byli v první půli aktivnější a dostali se i do zakončení: v 6. minutě Tyšer ani v 8. minutě Trpišovský však brankáře neprostřelili. Ani série trestných a rohových kopů z 24. minuty ke gólu nevedla, Štoček ml. ani Štoček st. své šance nevyužili. Hosté se osmělili ve 30. minutě, ale Pokorný byl na místě. Ve 35. minutě opět střílel do brankáře Trpišovský. V závěru poločasu byli aktivnější hosté: nejprve z rychlého brejku mířili mimo, následně netrefili odkrytou bránu, ale ve 44. minutě už se skóre měnilo po Šafránkově zakončení rychlého přečislení - 0:1.

V úvodu druhé půle mohlo být vyrovnáno - Dvořákovu vyloženou šanci však zlikvidoval Domas. Hostující brankář se rozchytal ke skvělému výkonu a zneškodnil i šanci Tyšera. Hosté se dvakrát dostali k zakončení v 65. minutě, ale mířili mimo tři tyče. Nejblíže vyrovnání byl v 75. minutě Tyšer, ale v gólové šanci opět trefil jen brankáře. Hra na větší riziko se Kobylkám nevyplatila v 85. minutě, kdy zvýšil Zlatohlávek - 0:2. Pak sice ještě vykřesal naději Dvořák, který hlavou snížil na 1:2, ale na vyrovnání už nebyl čas ani síly. Naopak Pokorný ještě zneškodnil v poslední minutě gólovku Křesetic.

Po několika nepřesvědčivých výkonech a výsledcích tentokrát benago nesehrálo špatný zápas, ale loňský účastník okresního přeboru byl těžkým soupeřem. Je potřeba zopakovat podobný výkon proti celkům z nižších pater tabulky, třeba hned v příštím kole proti Vlkanči, pak přijdou i body. Hraje se v neděli od 16:30.

Branky: 88. Dvořák - 44. Šafránek, 85. Zlatohlávek.

Sestava BP: Pokorný - Cakl, Štoček ml., Petr Štoček (46. Horálek), Doubek - Skala, Muller, Štoček st. (77. Volenec), Dvořák - Tyšer, Trpišovský.

Sestava Křesetice: Domas - Rajdl, Klinger, Šafránek, Grauer, Zlatohlávek, Jarůněk, Bláha, Strnad, Mach, Faltýn. Střídali: Budínek, Francl.

Rozhodčí: Ziegler Vratislav.

Diváků: 30.

Zpět