Rozhovor s Bohuslavem Švábem

10.04.2013 19:37

Po kladných ohlasech k začlenění rozhovorů do Zpravodaje FC budeme v této tradici, pokud čas dovolí, rádi pokračovat. Do prvního jarního Zpravodaje poskytl rozhovor trenér áčka a hráč B týmu Bohuslav Šváb.

Pozn.: rozhovor proběhl před domácím zápasem s Lysou

Jaro je tady, takže první otázka je na snadě. Jak jsi spokojen se zimní přípravou?

Zimní příprava byla díky odloženému prvnímu kolu až příliš dlouhá na soutěž, kterou hrajeme. Musím říct, že jsme odehráli velice kvalitní turnaj v Červených Pečkách. Přístup kluků byl v celku dobrý, až na nějaké výjimky. V přípravě se pozná charakter každého hráče, co je ochoten obětovat pro fotbal. Sehráli jsme 12 přípravných utkání, ve kterých měl každý příležitost ukázat své možnosti.

Nebylo chybou sehrát všechny přípravné zápasy na umělé trávě? První utkání v Sadské ukázalo, že na přírodní trávu se musí mužstvo aklimatizovat.

Věřím, že už přechod z umělky na trávu zvládneme. Je to sice individuální, ale byl bych rád, kdyby se některé věci, které se nám dařily v přípravě, přenesly i do mistráků.

Loni po podzimu měl A tým pouhých 13 bodů, letos jich měl 19. Jak bys zhodnotil podzimní část?

Podzim nám vyšel bodově dobře. Některé výkony, hlavně na soupeřových hřištích (Poříčany, Ostrá, Tuchoraz), nám ale vůbec nevyšly. Pozitivní bylo zařazení dalších mladých hráčů do základní sestavy.

Jaké jsou cíle áčka pro jaro?

Bylo by dobré získat na začátku jarní části body, abychom se dostali do klidu a mohli se bavit fotbalem. Všichni ovšem víme, že na jaře se body získávají těžce.

Jsou nějaké změny v kádru pro jaro?

Podařilo se nám po těžkých jednáních získat Tomáše Švába na hostování z Kutné Hory. Měli jsme zájem i o Václava Radovnického z Horušic, ale ten se zranil, tak se k jednání vrátíme v létě. Zájem je oboustranný.

Podolské benago ještě loni hrálo IV. třídu. Jak bys zhodnotil jeho nováčkovské působení ve III. třídě?

Jelikož jsem v béčku jako hráč, tak doufám, že se lidi na nás rádi chodili dívat. Pokud kluci pochopí, že je potřeba i na III. třídu trénovat, tak ty výkony a výsledky budou dobré. Celkově nebýt dvou domácích porážek v závěru podzimu, bylo by to asi super umístění ve vyšší soutěži.

Minulou sezónu jsi střílel jeden gól za druhým, letos jsi dal „zatím“ jenom dva. Bude to na jaře lepší?

Já už jsem ve fázi fotbalové kariéry, že radši na góly nahrávám. Pro mě je to hřiště čím dál tím delší a také fyzičce už moc nedávám. Bylo by špatné, kdybych dával góly já v pokročilém věku a mládí by se jenom vezlo.

 

 

Zpět