Rozlučkou zdecimované benago utrpělo na Klukách nejvyšší prohru v sezóně

20.11.2012 14:30

Kluky - Bílé Podolí B 3:0 (1:0)

Jako švábi (ne Švábi) na pivo se scházeli podolští fotbalisté k poslednímu zápasu podzimu na Klukách. Sobotní rozlučka si vybrala svou daň, a tak někdo nedorazil vůbec, někoho jsme tahali z postele, někdo nenašel batoh s kopačkami a musel hrát ve vypůjčených, někoho jsme vzali cestou, někdo přijel těsně před zápasem a všichni dohromady hráli jako po flámu, což nebylo daleko od pravdy. Z výsledku a výkonu je však zbytečné dělat negativní závěry, alespoň bude na jaře stále o co hrát.

Zápas na krátkém hřišti začal opatrně, první příležitost si vypracovali domácí, ale nepovedený centr skončil na břevně. Hosté odpověděli v 15. minutě, kdy po rohu Švába hlavičkoval Kupka nad. Ani střela Štočka po předchozí pěkné kombinaci se mezi tři tyče nevešla. Ve 30. minutě udeřili hosté - Ozstatní doběhl nakopnutý míč, využil špatné komunikace stopera s brankářem a poslal domácí do vedení - 1:0. Do poločasu hosté bránu prakticky neohrozili, domácí to zkoušeli jen nakopávynými míči, které si obrana pohlídala.

Ve druhém poločase chtěly Kobylky vyrovnat, ale na nerovném terénu se jim nedařily jednoduché přihrávky a vymýšlely složitá řešení místo jednoduchých. Domácí se dostali na dostřel v 60. minutě a byl z toho druhý gól a opět se prosadil Ozstatní - 2:0. Marná snaha hostů nebrala konce, naopak domácí hráli s lehkostí a v 65. minutě přidali třetí gól - krásně z 25 metrů se trefil Rajsík - 3:0. Ani za tohoto stavu to Podolští nezabalili, ale do gólové šance se nedostali. Naopak Kluky mohly přidat další branky, ale své šance nevyužily. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím domácích 3:0.

Hodnotit poslední zápas nemá příliš význam, ale vzhledem k výbornému začátku i průběhu sezóny se dá podobný "výpadek" odpustit. Podolští jsou stále v první polovině tabulky - 2 body od 2. místa, ale také s náskokem pouhých 3 bodů na 10. místo! To jen dokládá vyrovnanost tabulky 3. třídy.

Fotogalerie: Kluky - FC BP B

Branky: 30. a 60. Ozstatní, 65. Rajsík

Sestava FC: Jansa - Doubek, Šilha, Kupka, Heřmanský - Šanda (70. Kachmarskyy), Radek Toman (46. Šváb), Spáčil, Josef Fejfar - Štoček, Šálený (80. Novák).

Rozhodčí: Fidra

Zpět