Skvělý začátek proti Staré Boleslavi byl základem pro tři body

23.03.2014 09:02

Bílé Podolí - Stará Boleslav 2:0 (2:0)

První jarní mač Podolští zvládli, na domácí půdě porazili dosud čtvrtý tým tabulky - Starou Boleslav.

Za krásného jarního počasí, které jen trochu kazil vítr, Podolští na svého soupeře vlétli hned od začátku. Ve 4. minutě se domácí dostali do přečíslení, Chmelař nezazmatkoval a počkal si na nabíhajícího Švadlenku, který střelou z první prostřelil Bodláka - 1:0. Právě závan větru dopomohl Kobylkám ke druhé brance - brankář Bodlák podcenil odskok míče, podběhl centr do vápna a Chmelař do prázdné brány upravil na 2:0. Hosté byli dvougólovým mankem očividně zaskočení, ale nevzdali se a hnali se za snížením - v 16. minutě Šmejkal přeloboval vyběhnutého Nečase, ale naštěstí i bránu. Ve 28. minutě předvedl Nečas výborný zákrok, kterým zlikvidoval hlavičku k tyči. Okének v obraně hostů přibývalo, ale Chmelař nedokázal usměrnit perfektně načasovanou Trpišovského přihrávku mezi tři tyče. Ve 36. minutě mohli snížit hosté, ale několik střelekých pokusů dokázala obrana zblokovat a následná střela šla vedle. Poslední slovo v prvním poločase měli domácí  - Fejfar sám před brankářem trefil jen Bodláka, odražený míč vracel do brány Šimon, ale Ježek z brankové čáry míč vyhlavičkoval na roh. Skóre tak zůstalo na stavu 2:0.

Vstup do druhého dějiství byl úplně opačný než první půle. Boleslavští se hned vrhli do útoku a už ve 46. minutě Šmejkal trefil tyč, následnou dorážku nedokázal Bláha usměrnit mezi tři tyče. Hosté měli územní převahu a nepůjčovali soupeři míč, ale náznaky šancí nedotáhli do konce. Až v 75. minutě Nečas musel vytáhnout parádní zákrok po střele Vodáka z bezprostřední blízkosti. V 83. minutě v další vyložené šanci hlavičkoval hostující Dohnal k tyči, ale Nečas byl na místě včas. A protože i v 86. minutě Nečas souboj s hostujícími útočníky vyhrál, mohl společně s vychytanou nulou slavit vítězství svého týmu při závěrečné děkovačce s fanoušky.

Áčko vstoupilo do jarní části soutěže na výbornou, navíc bylo prolomeno podzimní prokletí, kdy proti týmům z první poloviny tabulky nezískaly Kobylky ani bod. Teď už mají tři a směle mohou vyhlížet dalšího soupeře - také z první poloviny tabulky. V neděli se hraje v Lysé nad Labem od 15 hodin.

Branky: 4. Švadlenka, 7. Chmelař.

Sestava FC: Nečas - M. Šváb, L. Toman, Šálený, Svoboda - Fejfar, Čakovský (89. Kachmarskyy), Trpišovský, Šimon - Švadlenka (88. Kupka), Chmelař (57. Brunclík).

Sestava Boleslav: Bodlák - Štěpánnek, Přibyl, Bušínský, Švorba, Dohnal, Ježek, Páral, Kulatka, Šmejkal, Bláha. Na střídání: Kotas, Přibyl, Vodák, Kolář, Vondra, Staněk.

Rozhodčí: Řičica Jiří - Říha Jaroslav, Sandev Patrik. Delegát: Lantora Milan.

Diváků: 55.

Zpět