Sokoleč si odvezla všechny body, i tak panuje po podzimu v Bílém Podolí spokojenost

17.11.2012 18:49

Bílé Podolí - Sokoleč 0:2 (0:2)

Poslední zápas podzimní části sezóny sehráli Podolští se soupeřem z čela tabulky - Sokolčí. Domácí nastoupili možná až s přílišným respektem a dvougólové manko dohnat nedokázali.

Úvod zápasu ovlivnila rychlá branka - v 5. minutě hostující Kulhánek vyvezl míč a z 25 metrů zkusil štěstí, střela před Červinkou nepříjemně skočila a hosté vedli - 0:1. Domácí se snažili něco vymyslet, ale na výborně technicky vybaveného soupeře nemohli najít recept. Ve 23. minutě domácí brankář zasáhl proti dalšímu dalekonosnému pokusu hostů, když vyrazil nebezpečnou střelu na roh. Z něj hosté udeřili podruhé, když Vodvářka poslal odražený míč do šibenice (viz video) - 0:2. Trestný kop Sokolče v 35. minutě šel těsně vedle a na tahu byli domácí - ve 44. minutě byl Semínko ve vápně stažen k zemi, ale rozhodčí faul "vytáhl" před vápno. K následnému trestnému kopu se postavil Mužátko, jehož prudkou ránu brankář jen vyrazil a z následné dorážky ho zachránilo břevno. Poločas skončil 0:2.

Do druhé půle šli domácí s cílem snížit a zdramatizovat zápas. V 55. minutě k tomu měl blízko Zelený, ale po výborné zpětné přihrávce Jelínka trefil jen tyč. V 67- minutě mohlo být rozhodnuto po rychlém brejku hostů, naštěstí za Červinku zaskočil Trpišovský a vykopl míč z prázdné brány. Domácím nezbylo než všechny síly vrhnout do útoku, kam se vysunul stoper Semínko. V 75. minutě postupoval Švadlenka sám na bránu, stoper ho zezadu "sejmul", ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Tato situace zřejmě definitivně zlomila odpor domácích. Z brejku v 83. minutě hosté mohli zvýšit, ale Červinka pokus o lob přečetl a výborně zasáhl. Dlouhé míče sice dělaly obraně Sokolče problémy, ale dva náznaky šancí  Semínka a Jelínka brankář vyřešil a trestný kop Mužátka v poslední minutě nebezpečný nebyl. Ve druhém poločase gól nepadl a zápas skončil 0:2.

Herně Kobylky bohužel nenapodobily výkon z Ratboře a soupeř si zaslouženě odvezl všechny body. I tak není 19 bodů po podzimu a +1 bod v tabulce pravdy špatným výsledkem, i když domácí porážka vždy zamrzí.

Fotogalerie: FC BP - Sokoleč

Branky: 5. Kulhánek, 28. Vodvářka

Sestava FC: Červinka - Kraus, Lukáš Toman, Semínko, Mužátko - Čakovský (82. Kupka), Trpišovský (85. Šilha), Šálený, Zelený - Jelínek, Švadlenka.

Sestava Sokoleč: Podrazský - Černý, Soukup, Šťastný, Hruška - Košický, Kulhánek, Zemanec, Vodvářka - Říha, Čáp.

Rozhodčí: Zdeněk - Holý, Michal.

Diváků: 65

Video:

druhá branka hostů ve 28. minutě

břevno Dana Mužátka ve 44. minutě

Zpět