Stejně jako áčko si i rezerva připsala první jarní vítězství, v přestřelce zdolala Nové Dvory

15.04.2015 10:15

Bílé Podolí B - Nové Dvory 7:4 (5:3)

Situace v tabulce III. třídy velela podolským fotbalistům získat tři body. Po málokdy vídané přestřelce se to podařilo, o sedm branek se podělili Šilha, Štoček, Kupka, Toman a Doubek.

Podolští se hned ze začátku pustili do útočení a po Štočkově rohu se k odraženému míči dostal Šilha, který jej z první napálil k tyči - 1:0. Druhou branku přidal Štoček po trestném kopu, kdy střelou z 25 metrů do šibenice nedal brankáři šanci - 2:0. Hosté reagovali bleskově - centr z pravé strany sice Červinka vyrazil, ale Janeček z dorážky snížil na 2:1. Ve 13. minutě přišla další branka - Štoček ideálně nacentroval do vápna a Kupka hlavou přidal třetí branku Kobylek - 3:1. V 17. minutě se situace opakovala - Štoček centroval a Kupka hlavičkoval - 4:1. Luboš Štoček, který za 20 minut jeden gól dal a na tři přihrál, se nechal vystřídat, ale dodal Novým Dvorům psychickou výhodu. Červinka musel vytáhnout kvalitní zákrok proti Janečkovi, ale ve 25. minutě už kapituloval - samostatnou akci proměnil Štefl. Ve 30. minutě už to bylo jen o gól - zmatků v obraně využil Melša - 4:3. Dvougólové vedení vrátil Kobylkám ještě do poločasu Toman, který krásným lobem zakončil poločasovou přestřelku - 5:3.

Ve druhé půli také padaly branky, ale už jen tři. V 58. minutě měli Podolští výhodu penalty, kterou zužitkoval Doubek - 6:3. Další šance Weinlicha, Švába, Chmelaře nebo Mužátka zůstaly bez gólového efektu, stejně tak na druhé straně musel Červinka dvakrát zasahovat. V 75. minutě předložil Mužátko míč Doubkovi před odkrytou branku - 7:3. Gólový účet zápasu uzavřel v 85. minutě Štírek z penalty po ruce domácí obrany - 7:4.

Divákům se utkání muselo líbit - padlo 11 branek, domácí na jaře poprvé zvítězili a dotáhli se do klidnějších vod středu tabulky. V dalším zápase hraje benago v Křesiticích, čili opět se soupeřem ze spodních pater tabulky. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 2. Šilha, 8. Štoček, 13. a 17. Kupka, 38. Toman, 58. z penalty a 75. Doubek - 9. Janeček, 25. Štefl, 30. Melša V., 85. z penalty Štírek.

Sestava FC: Červinka - Šilha, Lukáš Toman, Frčka, Jansa - Chmelař, Kachmarskyy, Fejfar (46. Weinlich), Skala (55. Bohuslav Šváb) - Kupka (46. Mužátko), Štoček (25. Doubek).

Sestava Nové Dvory: Chour - Dejmal, Papák, Štefl, Dobřanský, Melezínek, Maláček, Melša M., Špírek, Janeček, Melša V. Střídali: Vaněk, Mrázek, Šafařík.

Rozhodčí: Zoufalý.

Diváků: 35.

Zpět