Také béčko remizovalo, bod veze z Horních Bučic

22.04.2013 19:33

Horní Bučice - Bílé Podolí B 1:1 (1:1)

Podolské benago vědělo, že v Horních Bučicích ho nečeká nic lehkého. Oba soupeři na jaře ještě nevyhráli, a tak to zůstalo i po vzájemném zápase.

Úvod zápasu naznačil, že o zajímavé okamžiky nebude nouze. Ve 4. minutě hosté nesehráli ideálně malou domů, Šimon byl u míče dříve než Nečas, udělal mu kličku a se štěstím míč procedil do brány - 1:0. Hosté nezůstali pozadu a v 7. minutě měl na noze vyrovnání Toman, ovšem zatím se zastřeloval. Už v 8. minutě bylo vyrovnáno - odražený míč po trestném kopu šikovně vrátil do brány hlavičkou Toman - 1:1. Hosté ovládli hru a chtěli přidat druhou branku, ovšem Toman, Skala, Kachmarskyy, ani Čakovský své šance využít nedokázali. Ve 31. minutě se uvolnil Štoček a zpoza vápna překonal Klemana, toho však zachránila tyč. Ve 35. minutě centroval Šváb, ale Čakovský ani tentokrát neuspěl. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, ale Nečas byl pozorný. Poločas skončil 1:1.

Druhý poločas byl na šance chudší, přesto se jich několik na obou stranách urodilo. V 55. minutě trefil Štoček po Švábově přihrávce do vápna jen boční síť. Největší šanci na změnu skóre měl Skala, který využil Patákovy chyby a postupoval sám na Klemana, ovšem se zakončením váhal tak dlouho, až se obránci stihli vrátit a vykopnout míč z brankové čáry. Na druhé straně se nebezpečně na dostřel dostal dvakrát Dušánek, naštěstí pálil mimo. O chvíli později hlavičkoval Paták po rohu těsně vedle. Poslední šanci zápasu Švábovi reflexivně vyrazil Kleman (viz video).

Utkání se hrálo za letního počasí a výborná kulisa si zasloužila víc, než výkon, jaký obě mužstva předvedla. Na nerovném terénu vázla kombinace, bylo k vidění mnoho nepřesností a šance pramenily spíše z chyb soupeře. Z tohoto pohledu si ani jeden tým vyhrát nezasloužil a remíza je asi spravedlivá. Kobylky předvedly zatím nejhorší jarní výkon, takže před důležitým domácím zápasem s Paběnicemi mají na čem pracovat. Hraje se v neděli v 17 hodin v Bílém Podolí.

Fotogalerie: Horní Bučice - FC BP B

Branky: 4. Šimon - 8. Toman

Sestava FC: Nečas - Jansa, Šilha, Kupka, Svoboda - Bohuslav Šváb, Radek Toman, Štoček, Čakovský (75. Mužátko) - Kachmarskyy (55. Doubek), Skala.

Rozhodčí: Rezler

Video:

šance Bohuslava Švába po centru Štočka

Zpět