Totální defenziva ve druhé půli přinesla benagu bod v Chotusicích

05.11.2012 06:34

Chotusice - Bílé Podolí B 1:1 (1:1)

Podolské benago mělo při odjezdu do Chotusic problémy se sestavou - chyběli Radek Toman, Jan Spáčil a Ivan Kachmarskyy, na zápase áčka navíc musel zůstat Bohuslav Šváb a Libor Chmelař. Po kvalitní první půli došly hostům síly, i přesto dosáhli na velmi cenný bod.

Do utkání vstoupili hosté nebojácně a ve 12. minutě se dostal do šance Doubek, ovšem neuspěl. Štoček poslal do vápna několik nadějných centrů, ale jeho spoluhráči je nedokázali usměrnit na bránu. Až ve 28. minutě Štočkův trestný kop našel Doubka, míč šel sice od tyče zpět do hry, ale dezorientovaný brankář si jej srazil do sítě - 0:1. Zvýšit mohl po Weinlichově rohu Kupka, ale z dobré pozice přestřelil. Na druhé straně kopali domácí trestný kop, který se odrazil od tyče, první dorážku Nečas reflexivně vyrazil, ale na druhou už neměl šanci reagovat - 1:1.

Do druhé půle šli hosté s jediným cílem - neinkasovat a udržet remízu. Chotusice měly trvalý tlak, obléhaly šestnáctku hostů, ale výrazných gólových šancí bylo jen pár. Proti střele k tyči z hranice vápna výborně zasáhl Nečas, který si poradit i s několika nebezpečnými centry. Největší šanci nevyužil v 70. minutě chotusický Dospěl, který při pokusu přelobovat vyběhnuvšího Nečase netrefil bránu. Tygřím skokem zachránil Nečas hosty v 80. minutě, když napravil svoje předchozí zaváhání. Zodpovědnou defenzivou a obětavým výkonem si Kobylky tížený bod vzít nenechaly, zápas skončil 1:1.

Pro diváky musel být druhý poločas utrpení, ale i za tuto cenu jsou Podolští s výsledkem spokojeni. Příští zápas se hraje v neděli od 14 hodin, do Bílého Podolí přijede Sedlec B.

Branky: 28. Doubek - 40. Fedorovič

Sestava: Nečas - Jansa, Jakub Fejfar, Šilha, Heřmanský - Šanda, Kupka, Štoček, Weinlich - Novák (85. Roušar), Doubek.

Rozhodčí: Herda

Zpět