V Býchorech prolomilo áčko sérii porážek

29.10.2012 19:35

Býchory - Bílé Podolí 1:3 (0:1)

Ačkoli v sobotu zasypala republiku sněhová nadílka, v neděli bylo býchorské hřiště výborně připraveno na zápas I.B třídy. Ve vyrovnaném utkání Býchory utrpěly první domácí porážku podzimu s podolskými Kobylkami.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se hned ve 2. minutě dostali do gólové šance, Červinka však výborně zasáhl. V 9. minutě se na vápně uvolnil Jelínek a jeho střelu na zadní tyč brankář vyrazil. Následný roh poslal Spáčil před bránu, kde si důrazně počínal Jelínek a poslal hosty do vedení (viz video) - 0:1. Ve 20. minutě se do gólovky dostal opět Jelínek, ale jeho střelu z úhlu brankář reflexivně vyrazil. Ve 25. minutě se do brejku dostal Švadlenka, ale brankář vyběhl včas a míč upálil. Domácí se nechtěli se stavem skóre smířit a hnali se za vyrovnáním. Ve 30. minutě skončil míč po trestném kopu na tyči a následný závar opět hasil Červinka (viz video). Ve 37. minutě trefili domácí po centru na zadní tyč hlavou břevno. Kobylky se už těšily do kabin, stav 0:1 jim vyhovoval.

Do druhé půle šli hosté s cílem neinkasovat, ale už v 52. minutě bylo vyrovnáno - po rohu podolských přišel dlouhý odkop, se kterým si obránce nevěděl rady a jeho zaváhání využili rychle se vysunuvší domácí Chlumský - 1:1. Podolští se však po inkasované brance nesložili - naopak nejlepší odpovědí byla 59. minuta, kdy po Fejfarově rohu vracel před bránu Jelínek a Semínko v pádu usměrnil míč do sítě - 1:2. Očekávaný tlak Býchor přinesl několik nebezpečných standardních situací, se kterými si obrana v čele s Červinkou poradila. V 80. minutě přišel brejk - Jelínek šel sám na bránu, místo střely volil přihrávku na volného Švadlenku, který neměl problém trefit prázdnou bránu - 1:3. Domácí sice v zápětí snížili, ale pro předchozí ofsajd gól neplatil. Zodpovědným výkonem si hosté dokráčeli pro cenné tři body.

Ve vyrovnaném zápase byli Podolští efektivnější v zakončení. Nutno pochválit trojici rozhodčích (18, 19 a 22 let!), kteří zápas s přehledem odřídili a mnozí jejich starší kolegové by se od nich mohli učit, jak se píská rovina na obě strany. Díky vítězství na půdě soupeře se podolský FC dostal v tabulce pravdy do kladných hodnot. Do posledních podzimních kol tak získaly Kobylky výraznou psychickou vzpruhu, kterou budou chtít využít hned v příštím zápase doma proti Radonicím. Hraje se v sobotu od 14 hodin.

Fotogalerie: Býchory - FC BP

Branky: 52. Chlumský - 10. Jelínek, 59. Semínko, 80. Švadlenka

Sestava FC: Červinka - Kraus, Semínko, Lukáš Toman, Mužátko - Čakovský (87. Radek Toman), Spáčil, Šálený, Josef Fejfar (87. Šváb) - Švadlenka (85. Kupka), Jelínek.

Sestava Býchory: Černý - P. Kedršt, Jirkovský, Radla, Mojžíš (46. Klimeš) - Vyhnánek, Chlumský, M. Kedršt, Funda - Koubek, Chadraba.

Rozhodčí: Dolenský Matěj - Dolenský Ondřej, Sandev Viktor

Delegát: Hora Jan

Video:

gól Libora Jelínka v 10. minutě

šance domácích ve 30. minutě

gól Michala Semínka v 59. minutě

šance domácích

Zpět