V Libici áčko smolně prohrálo, domácí si nevytvořili jedinou šanci

08.09.2014 10:23

Libice nad Cidlinou - Bílé Podolí 1:0 (0:0)

V sobotu dopoledne jeli podolští hráči odhodlaní něco udělat s předem danou nepřízní osudu, která na hostující celky v Libici čeká. Diky výbornému výkonu v defenzivě a bezchybnému plnění taktických pokynů trenéra Švába nebylo daleko od překvapení v podobě bodového zisku pro Kobylky. Bohužel rozhodl trestný kop v 71. minutě.

Ze začátku zápasu Podolští hlavně vyčkávali, co předvede soupeř. Jenže ten během první půl hodiny nic nepředvedl a do vápna se dostal jen po standardních situacích, se kterými si však obrana v čele s Nečasem poradila. Hosté na tom nebyli v útočných aktivitách o moc lépe a když už se Semínko dostal po Netáhlově centru do šance, byl mu odpískaný útočný faul. Mezi tím se udělovaly žluté karty, bohužel na každé straně podle jiného metru. To se stalo osudné hostujícímu Netáhlovi, který za dva běžné souboje viděl v 15. minutě první, ve 40. minutě druhou žlutou kartu a hosty čekalo dlouhé oslabení. Poločas skončil 0:0.

Očekávaný nápor domácích ve druhé půli nepřicházel - Podolští výborně vyplňovali prostory a nedovolili domácím dostat se na dostřel Nečasovy brány. V 65. minutě přišlo nucené střídání brankářů, kdy zraněného Nečase vystřídal Kupka. Hosté nadále bránili bezbrankovou remízu, ale v 71. minutě odpískal rozhodčí další běžný souboj ve prospěch domácích a střela přes zeď z 20 metrů zapadla k tyči. Jedinou nebezpečnou šanci na vyrovnání měl Brunclík, který se z úhlu chytře pokusil přelobovat brankáře, ale ten se překvapit nenechal. Zápas skončil výsledkem 1:0.

Podolští čekali na libickém hřišti pořádný kolotoč, ale domácí hráči se ani proti deseti nedokázali za celý zápas dostat do vyložené gólové šance. Pokud budou Kobylky podávat podobné výkony v dalších zápasech, body určitě přijdou. Navíc rozhodčí byli k hostům mimořádně přívětiví, když vyloučili jen jednoho hráče, pustili domácím minimum ofsajdů a dokonce neodpískali žádnou penaltu! Přitom statistický průměr v Libici činí téměř dvě červené karty a jedna až dvě penalty na zápas. V dalším kole Podolští přivítají Břežany, hraje se v neděli od 17 hodin.

Sestava FC: Nečas (65. Kupka) - Mužátko, Semínko, Šálený, Martin Šváb - Netáhlo, Čakovský, Brunclík, Chmelař (80. Hájek), Šimon - Tomáš Švadlenka.

Sestava Libice: Václavík - Havierník, Jandzík, Fořt, Kratochvíl, Mbah, Kalina, Lambrt, Billý, Beneš, Fořt. Střídali: Zdražil, Černý, Málek, Novák, Vlasák.

Rozhodčí: Velebil - Bartůšek, Wolfram.

Zpět