V Malešově hra nebyla špatná, výsledek ano

18.08.2012 22:02

Malešov - Bílé Podolí 3:1 (1:1)

Generálku na první kolo I.B třídy sehráli podolští fotbalisté na půdě Malešova. Ačkoli bylo velké vedro, byl k vidění rychlý fotbal z obou stran.

V první půli chtěli Podolští dodržet pokyny trenéra a snažili se o aktivní presink, což na soupeře platilo. Hosté byli důraznější a zaslouženě šli do vedení ve 28. minutě, kdy Čakovský vybojoval míč, jeho první střelu brankář vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok - 0:1. I další šanci měli hosté, ale Švadlenka mířil po Šáleného pobídce těsně vedle. O chvíli později pálil z dobré pozice Zelený, ale jeho ránu k tyči brankář kryl. V poslední minutě poločasu si zelenobílá obrana nepohlídala odkop domácích a následoval penaltový faul (viz video) a gól do šatny na 1:1.

Ve druhé půli se hra vyrovnala, podolský presink opadl a domácí hrozili z rychlých protiútoků. Podolští však chtěli vyhrát a několikrát se dostali k zakončení, ale brankář byl pozorný. Po faulu ve vápně se dožadovali hosté penalty, ale ta přišla o chvíli později (v 78. minutě) na druhé straně a domácí vedli 2:1 (viz video). Od té chvíle byla hra rozhádaná, hosté ztratili koncentraci a domácí přidali v 85. minutě třetí branku z rohu (viz video) - 3:1.

Nutno dodat, že obě penalty pro domácí byly a na to, že se na druhé straně nepískalo, si musíme zvykat a nenechat se vykolejit ze zavedeného systému hry. Generálka se sice výsledkově nepovedla, ale herně to špatné nebylo a pokud předvedeme pozitivní vlastnosti i příští týden v Třebovli, mohla by sezóna začít plusovými body v tabulce pravdy. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie: Malešov - FC BP

Branka FC: Čakovský

Sestava FC: Červinka (75. Veselý) - Lukáš Toman (25. Kraus), Semínko, Mužátko, Svoboda - Josef Fejfar, Šálený, Zelený, Čakovský - Švadlenka, Antoš (75. Šilha).

Video:

situace před první penaltou

první penalta

druhá penalta

třetí gól domácích

Zpět