V napínavém zápase s Malešovem mladší žáci brali tři body

15.10.2012 20:31

FC Bílé Podolí – SK Malešov 5:4 (4:2)

Hráno: 13.10.2012. od 10:30, stadion FC

V dalším kole OP mladších žáků nastoupili mladší žáci FC v sobotu na domácí půdě proti silnému celku SK Malešov. A nevedli si špatně. Po prvním poločase, kdy odcházeli do kabin za stavu 4:2 byl domácí trenér, který měl v tomto utkání roli oddílového rozhodčího, spokojen. Úlohu vedoucího týmu měl tentokrát Luboš Štoček. Ten zároveň vedl naše žáky svými pokyny i od pomezní lajny. Po úvodních minutách a (ne)rozkoukání se na hrací ploše však podolské Kobylky 0:2 prohrávaly. Je to tradiční situace - ospalost v úvodních minutách. V druhé patnáctiminutovce prvního poločasu však rozjely Kobylky svůj brankostroj. Špitálník střelou k tyči před pokutovým územím snížil na 1:2, Štoček po pěkné kombinaci se Bížovou a Špitálníkem technicky srovnal skóre na 2:2, Bížová po individuální akci strhla vedení na stranu Bílého Podolí zakončením na přední tyč na 3:2 a těsně před koncem prvního poločasu opět Špitálník odskočil svým gólem do soupeřovy sítě na rozdíl dvou branek v poměru 4:2.

Na začátku druhého poločasu došlo k tomu, na co trenér domácích upozorňoval. Podolští obdrželi kontaktní branku na 4:3. Pod tíhou okamžiku se na kopačky domácích usadila nervozita, nepřesnost a zmatek. To přispělo k tomu, že soupeř srovnal stav utkání po nepovedeném výkopu domácího brankáře na 4:4. Malé Kobylky však nesložily zbraně a v závěrečném tlaku a ostřelování branky hostů rozhodl po závaru v pokutovém území, když střelu Šindeláře sice ještě nedopravil do branky Ota „Tygr“ Bíža, ale Špitálníkovi se to už povedlo. Poslední minuta hrací doby tentokrát rozhodla o domácím vydřeném vítězství 5:4 a zisku dalších třech bodů.

Pro hráče a trenéry "infarktový zápas", pro rodiče a diváky pěkný fotbalový zážitek. K dalšímu utkání OP mladších žáků nastoupí naše Kobylky na horké půdě ve Vrdech v derby se místním Slavojem Vrdy. Hraje se v neděli 21.10.2012 od 13:30 hod. ve Vrdech. Tato utkání mívají vzhledem k odvěké rivalitě obou klubů zvláštní náboj. Doufejme v bodový zisk našich fotbalových nadějí.

Branky: Špitálník 3, Štoček, Bížová

Sestava: Stárek - Škvařil, Horálek, Šindelář - Štoček, Špitálník, Bížová - Verunáč. Střídali: Havlík, Bíža, Jurášová Nemoc: Heřmánek (ruka v sádře), Perner (antibiotika), Linek (omluva).

Nejlepší hráč: Stárek (premiéra v dresu brankáře se opravdu vydařila), Šindelář

Vedoucí mužstva: Štoček Luboš

Trenér: Bíža Ota

Diváků: 20

Příští zápas: neděle 21.10.2012 od 13:30 – Slavoj Vrdy vs. FC Bílé Podolí

Zpět