V Paběnicích sahalo benago po bodu, nakonec berou domácí všechny tři

26.04.2016 09:08

Paběnice B - Bílé Podolí B 3:1 (2:0)

Před zápasem v Paběnicích museli Podolští řešit problémy se sestavou - v poslední době bohužel už po několikáté. Kobylky přijely pouze v jedenácti, navíc tři hráči měli v nohách sobotní zápas proti Čáslavi.

V první půli se hrála vyrovnaná partie s tím rozdílem, že domácí své šance proměnili, zatímco hosté ne. Do vedení šly Paběnice v 10. minutě, kdy po nešťastném zásahu obrany volný Fuksa uklidil míč k tyči - 1:0. Vyrovnat mohl Kupka, ale jeho střela k tyči neměla potřebnou razanci. Ve 30. minutě naopak razanci nepostrádala Blažkova hlavička po rohu - 2:0. Prakticky rozhodnuto mohlo být ve 35. minutě, ale Votavovu bombu dokázal Šmíd vytěsnit na břevno. Ještě do poločasu mohl snížit Spáčil, který zakončoval na zadní tyč, ale Benda dobře vyrazil na roh. V další šanci neuspěl Kupka po Štočkově centru z trestného kopu a v poslední minutě opět centroval Štoček, ale i Šváb hlavičkoval v nadějné pozici nepřesně.

Ve druhé půli si Podolští vytvořili tlak - v 50. minutě střílel Kupka jen doprostřed. Hosté měli optickou převahu, ale nedokázali se dostat do zakončení. Mezi tím hrozili i domácí - v 60. minutě po odpískané malé domů rozehráli nepřímý kop z 15 metrů, ale Fuksovu střelu obrana zblokovala. Až v 75. minutě se hosté dočkali - Spáčilův centr zapadl krásně pod břevno - 2:1. Po Štočkově rohu hlavičkoval Šálený, ale Benda byl pozorný. V 80. minutě vychytal Šmíd Blažkův samostatný únik, ale v 85. minutě už nedosáhl na technickou Fuksovu střelu - 3:1.

Podolští se ve druhém poločase snažili zápas dovést do penaltového rozstřelu, ale vyrovnat se jim nepodařilo a všechny body zůstaly v Paběnicích. Zajímavostí je, že utkání přihlíželo 5 (slovy pět) diváků, z toho dva z Bílého Podolí. Ostatní sledovali převrácené hasičské auto na návsi, kvůli kterému se málem podolští hráči ani nedostali včas na hřiště. Podolští se stále pohybují na pomezí první a druhé poloviny tabulky, body na jaře musí sbírat hlavně doma. V dalším kole hraje benago doma proti Nepoměřicím. Hraje se v sobotu od 17 hodin.

Branky: 10. a 85. Fuksa, 30. Blažek - 75. Spáčil.

Sestava FC: Šmíd - Josef Fejfar, Šilha, Šálený, Jansa - Horký, Štoček, Bohuslav Šváb, Spáčil - Kupka, Doubek.

Sestava Paběnice: Benda - Zeman, Petrásek, Blažek, Sedláček, Dvořák, Oliva, Fuksa, Sochr, Votava, Ulrich. Střídali: Kunášek, Tejkal.

Rozhodčí: Kocourek Lukáš.

Zpět