V Polepech byli Podolští blízko bodovému zisku, nakonec o gól prohráli

04.10.2015 11:00

Polepy - Bílé Podolí 2:1 (1:1)

Do Polep jeli Podolští povzbuzení domácí výhrou nad Slovanem Poděbrady i předešlým bodovým ziskem na půdě Čáslavi, což měl být typově podobný soupeř jako Polepy. Podolští šli překvapivě do vedení, ale domácím se podařilo vyrovnat a nakonec ve druhém poločase rozhodnout brankou z ofsajdu.

Hned v úvodu ukázali domácí hráči, že jejich pozice na čele skupiny není náhodná. V 5. minutě Suchánek hlavičkoval do břevna, následně se dostal tentýž hráč k dorážce, kterou opět poslal do břevna. V 8. minutě přišel další nebezpečný centr, po kterém hlavičkoval Javorek a Červinka musel ukázat výborný reflexivní zákrok. Ve 12. minutě se Podolští poprvé dostali do brejku a rovnou jej dokázali využít - Kupka vybojoval míč pro Štočka, jeho pas za obranu našel Jelínka, který si poradil s obráncem a ideálně přihrál Hájkovi, jehož šajtle krásně zapadla pod břevno bezmocného Černého - 0:1. Hned v 16. minutě bylo vyrovnáno - centrovaný míč propadl přímo pod nohy Javorkovi, který z malého vápna neměl problém zavěsit - 1:1. Tím se však gólový účet prvního poločasu uzavřel, přestože si domácí vytvořili další šance, ale dvakrát výborně zasáhl Červinka, dvakrát pomohli svému brankáři obránci, kteří se obětavě vrhali do střel a dvakrát Polepští ve vyložených šancích mířili mimo. Podolské šance byly o něco skromnější - Jelínkův brejk museli stopeři řešit za cenu žluté karty a následný Štočkův přímý kop vyboxoval brankář Černý. Ve 40. minutě po Štočkově rohu vznikl závar zakončený Tomanovou hlavičkou, ale Černý byl na místě. Poločas tak skončil remízou 1:1.

Ve druhé půli opět zachránilo hosty břevno po pěkné kombinační akci domácích. Stále častěji však hosté podnikali brejky do rozhozené obrany a Černý měl práci se zakončením Čakovského a o chvíli později se střelou Hájka. Také Švadlenka kroutil míč nebezpečně na zadní tyč, ale míč se do branky nakonec nevešel. Domácí hráli hodně profesorsky, měli drtivou převahu v držení míče, ovšem vstřelit vedoucí branku se jim nedařilo, a tak se bohužel o slovo přihlásili rozhodčí. V okolí velkého vápna hostů se začaly pískat čisté souboje jako fauly ve prospěch domácích a začaly se dávat žluté karty, jelikož se nastavený metr podolským hráčům kupodivu nelíbil. Ani trestné kopy však Polepům k vedoucí brance nepomohly. Až přišel v 76. minutě centr do vápna, hlavičku Javorka Červinka vyrazil jen k Suchánkovi, který využil ofsajdového postavení a poslal míč do sítě - 2:1. Podolští věděli, že otevřít hru nemohou, protože by je domácí okamžitě potrestali, přesto se snažili o útočnou aktivitu. Nejblíže vyrovnání byl Semínko, který vystihl nepřesný odkop brankáře a rovnal si míč na střelu, ale tu mu zablokoval vrátivší se obránce. Domácí, přestože působili po celý zápas velmi sebevědomě, se začali bát o výsledek, přestali kombinovat a začali nakopávat míče. Když se Podolští v 87. minutě nadechovali k závěrečnému náporu, na ceduli ukazující stav najednou blikla devadesátka a rozhodčí Kvasnička zápas ukončil!

Na jednu stranu zní povzbudivě, že mužstvo jako Polepy mělo takový strach z Kobylek, že muselo sáhnout k podobným prostředkům, ale na druhou stranu to domácí jistě nemají za potřebí a případná ztráta bodu by jim v průběhu sezóny určitě neuškodila. S podobně kvalitním mužstvem Podolští několik let nehráli, měli při šancích soupeře velké štěstí, domácí měli snad 80% držení míče, přesto nakonec zápas spěl k remíze a k penaltovému rozstřelu. Podolští si opět ověřili, že hrát se dá s každým. Nad řízením zápasu kroutili hlavou i domácí příznivci a polepské hráče takové vítězství ani nemůže těšit. Přitom kdyby polovinu svých šancí proměnili a zápas skončil třeba 5:2, nemohl by se nikdo divit. Další utkání hrají Podolští doma proti Zelenči, hraje se v sobotu od 16 hodin.

Branky: 16. Javorek, 76. Suchánek - 12. Hájek.

Sestava FC: Červinka - Kupka, Šálený, Lukáš Toman, Svoboda - Čakovský, Hájek, Štoček (58. Fejfar), Chmelař, Tomáš Švadlenka - Jelínek (79. Semínko).

Sestava Polepy: Černý - Vaňkát (78. Zelenka), Suchánek, Kalivoda, Rak - Böhm, Kmoch, Müller, Dittrich (55. Sova) - Javorek, Slezák (87. Bělina).

Rozhodčí: Kvasnička Václav - Hlavnička Radek, Drábek Tomáš.

Zpět