V Sadské áčko na body nemělo

06.06.2011 13:17

Sadská - FC Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Do Sadské jeli fotbalisté Bílého Podolí pokusit se o bod, který by zajišťoval účast v krajské soutěži i pro příští rok. Trenér Radek Toman však opět řešil problémy se sestavou, protože od předchozího zápasu, ve kterém chybělo několik hráčů základní sestavy, se situace ještě více zhoršila absencí zraněných Šilhy a Skaly.

V úmorném vedru, ve kterém se špatně dýchalo, natož běhalo, začali lépe hosté - Šálený se dostal do zakončení ve velkém vápně, ale trefil dobře postaveného brankáře. V 10. minutě zahrozili poprvé domácí a narozdíl od hostů svou šanci proměnili - míč prošel středem obrany k Čapkovi, který udělal kličku Červinkovi a z úhlu trefil odkrytou bránu - 1:0. Domácí se gólem uklidnili, nikam se nehnali, ale hosté se jejich hře přizpůsobili a žádnou šanci si nevytvořili. Naopak domácí ve 29. minutě vystihli chybnou rozehrávku a z brejku trefili v gólové šanci naštěstí jen boční síť. Nezáživný první poločas skončil vedením domácích 1:0.

Ve druhém poločase přece hosté s vědomím, že nemají co ztratit, přece jen zkusili zaútočit, ovšem pěkná střela Zeleného z 52. minuty šla doporostřed brány. V 66. minutě udělila Sadská hostům lekci z efektivity, protože po nenápadnou střelu ze strany Červinka vyrazil, domácí hráči nebyli ve vápně pokrytí, takže Nedbal neměl problém trefit odkrytou bránu - 2:0. Jiskřičku naděje mohl vykřesat Podolským Kupka, který v 69. minutě rybičkou usměrnil Štočkův centr, ovšem opět pouze do míst, kde stál domácí brankář. V 75. minutě upravil domácí Štácha po sólu z půlky hřiště na 3:0 a bylo po zápase.

Sadská zaslouženě získala všechny body a stále živí naději na záchranu, kterou dvě kola před koncem nemají jistou ani Podolští. Poslední bodík, který je k jistotě záchrany potřeba, budou chtít Kobylky získat v domácím zápase proti rezervě Jiren. Hraje se v sobotu 11. června od 17 hodin (pokud se nebudou hrát všechny zápasy ve sjednocený čas - a to může být i v neděli).

Fotogalerie: Sadská - FC BP (4.6.2011)

Tabulka: A - tým

Branky: 29. Čapek, 66. Nedbal, 75. Štácha

Sestava: Červinka - Lukáš Toman, Michal Semínko, Štoček, Mužátko - Radek Toman (67. Kupka), Zelený, Šálený, Spáčil - Švadlenka (80. Vávra), Chmelař (82. Weinlich)

Zpět