V Sázavě se dobrý výkon z prvního poločasu po přestávce vytratil

30.10.2011 09:35

Sázava - Bílé Podolí 4:1 (0:1)

Po zápase v Tupadlech, ve kterém Podolští i přes nevýrazný výkon vybojovali bod, vyrazily kobylky do Sázavy. Trenér Šváb musel řešit několik absencí (Toman, Spáčil, Antoš, Červinka, Švadlenka). Po pauze se v brance představil Beran a na levém beku Svoboda, kteří se vraceli po zranění. Úplně novou akvizicí je Patrik Antuš (hostování z Radimi), který nastoupil v útoku a uvedl se brankou. Bohužel domácí rozhodli během deseti minut druhého poločasu o svém jasném vítězství.

Zápas začal náporem domácích, kteří si však ve vápně počínali až příliš důrazně. Výsledkem bylo rozseklé obočí brankáře Berana poté, kdy vyboxoval centr domácích. Podolský zdravotník Petr Heřmánek odvedl dobrou práci a po pětiminutovém ošetření se Beran opět postavil na nohy (viz fotogalerie). V 18. minutě doběhl nedůraznou malou domů Antuš, udělal brankáři kličku, ale moc dlouhou, a tak se domácí stihli vrátit. Ve 35. minutě se Beran vyznamenal proti sólu domácích. Ve 37. minutě měl Beran opět práci - tentokrát vyrazil nebezpečný centr ze strany (viz video). V závěru poločasu se ke slovu dostali také hosté - ve 41. minutě Jelínek vyhrál souboj pro Semínka, ale jeho hlavička šla těsně vedle (viz video). Ve 42. minutě se srazili na velkém vápně dva obránci, čehož využil Antuš a chladnokrevně prostřelil brankáře do protipohybu - 0:1 (viz fotogalerie)!

Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán a využili nedůrazu v Podolské obraně. V 53. minutě kopali domácí trestný kop ze 40 metrů, který přizvedl Skála a míč zapadl pod břevno - 1:1 (viz video). Ačkoli hosté rozehrávali, domácí byli už za minutu opět před jejich bránou - u lajny vybojovali míč a centr do vápna umístil hlavou Foltýn - 2:1. V 58. minutě vybojoval zdánlivě ztracený míč Švec, poslal zpětnou přihrávku pod sebe a Šmídek nedal Beranovi šanci - 3:1. Tragickou desetiminutovku pro hosty zpečetil Král z penalty v 62. minutě (viz video). Během deseti minut se hostům rozplynul sen o bodech. Zápas se prakticky jen dohrával - domácí v pohodě kombinovali, hosté si narozdíl od prvního poločasu nedokázali na těžkém terénu přesně přihrát. V 75. minutě zabránil Beran pátému gólu, když vyrazil bombu zpoza vápna na roh. V 78. minutě Jelínek po rohu hlavičkoval nad (viz video) a v 85. minutě Semínko prozměu vedle (viz video). Skóre se již neměnilo, zápas skončil 4:1.

Pro kobylky trochu krutý výsledek, protože podaly zlepšený výkon a hlavně v prvním poločase byly domácím více než vyrovnaným soupeřem. Nezbývá než takový výkon zopakovat i v domácím prostředí v sobotu, kdy do Bílého Podolí přijede aktuálně druhý tým tabulky - Nespeky. Hraje se od 14 hodin.

Fotogalerie: Sázava - FC BP

Branky: 53. Skála, 54. Foltýn, 58. Šmídek, 61. Král - 42. Antuš

Sestava: Beran - Mužátko, Semínko, Bareš, Svoboda - Trpišovský (40. Jelínek), Zelený (70. Kupka), Šálený, Fejfar - Antuš (88. Štoček), Chmelař

Video:

šance domácích ve 37. minutě

šance Michala Semínka ve 41. minutě

gól domácích na 1:1 v 53. minutě

gól domácích na 4:1 v 61. minutě

šance Libora Jelínka v 78. minutě

šance Michala Semínka v 85. minutě

Zpět