V Sokolči áčko po rozlučce ostudu neudělalo, sezónu zakončilo se ctí

17.06.2013 06:41

Sokoleč - Bílé Podolí 2:0 (0:0)

K poslednímu mistrovskému utkání jelo áčko do Sokolče s cílem zahrát si bezproblémový fotbal a neudělat ostudu jako před rokem v Jesenici (5:0). Oboje se nakonec vydařilo. Domácí byli zřejmě nejlepším mužstvem, se kterým se Podolští na jaře utkali, a vyhráli zaslouženě 2:0.

V prvním poločase Podolští na nic nečekali a do svého soupeře se s chutí pustili. V 10. minutě Čakovského zpětná přihrávka v gólové pozici adresáta ještě nenašla, ale ve 12. minutě Švadlenka krásnou střelou donutil brankáře Kuna k výbornému zákroku, po kterém vyrazil na roh. Domácí nezůstali nic dlužni a v 15. minutě se musel vyznamenat Nečas, když po rychle rozehraném trestném kopu vychytal tváří v tvář Čápa. Domácí měli častěji míč na svých kopačkách a snažili se kombinovat, ale udeřit mohli hosté - ve 25. minutě se Fejfarova střela z 22 metrů odrazila od tyče. I tentokrát se domácí hostům vyrovnali a tyč na druhé straně trefil ve 33. minutě Vodvářka, když ještě Nečas míči ven z brány pomohl. Ve 40. minutě ze za obranou ocitl domácí Němec, ale pokus o lob mu nevyšel a Nečas míč sebral. Poločas skončil 0:0.

Hrálo se ve velkém vedru a hostům viditelně docházely síly rychleji než domácím. Ti se sice nikam nehnali, ale trpělivou kombinací se do šancí dokázali dostat, jako v 55. minutě Čáp, který pálil vedle. V 65. minutě se domácí dočkali - nepovedený centr prošel mimo velké vápno, kde byl z druhé vlny připravený Košický a bombou k tyči poslal domácí do vedení. V 68. minutě mohlo být ještě hůře, ale Nečas předváděl, proč je nejlépe hodnoceným hráčem Kobylek na jaře, a samostatný únik Čápa zastavil. Na druhé straně postupoval do otevřené obrany Šálený, ale místo střely z vápna volil ještě kličku, kterou obránce vystihl. V 72. minutě Čakovský vracel zpětnou přihrávkou míč před bránu, obránce jej odvrátil rukou od těla, ruku všichni viděli, ale rozhodčí zrovna ne, jasná penalta se nepískala. A tak v 76. minutě domácí přidali druhou branku, když při závaru po zpětné přihrávce střílel Dozorec a Němec tečoval do protipohybu brankáře - 2:0. Ani za tohoto stavu hosté zbraně nesložili a snažili se o čestný úspěch - v 80. minutě po Švábově centru číhal na zadní tyči Radek Toman, jeho pokus ale zastavila tyč. Domácí mohli přidat i třetí branku, ale další nebezpečnou situaci vyřešil Nečas ve spolupráci s Krausem a centr do vápna za obranu usměrnil Čáp vysoko nad. Sokoleč vyhrála 2:0.

I přes porážku skončily Kobylky na krásném čtvrtém místě, což je vysoká laťka pro příští sezónu. Trenér Šváb a jeho realizační tým však udělají maximum pro to, aby hráči byli schopní výkony minimálně zopakovat i v příští sezóně. Motivací jistě bude i kladné skóre, které se letos i přes tabulkové umístění a plusový účet v tabulce pravdy nepovedlo.

Fotogalerie: Sokoleč - FC BP

Tabulka: A tým

Branky: 65. Hruška, 76. Košický

Sestava FC: Nečas - Kraus, L. Toman, Kupka, Svoboda - Čakovský, T. Šváb, Šálený, Josef Fejfar (75. R. Toman) - Švadlenka, Štoček.

Sestava Sokoleč: Kun - Černý, Soukup, Zemanec, Hruška - Košický, Šťastný, Vodvářka, Kotek - Čáp, Němec (55. Půlpán).

Rozhodčí: Laštovička Stanislav - Kudrna Ladislav, Stádník Vladimír.

Diváků: 80

Zpět