V Sokolči áčko prohospodařilo první poločas, nakonec prohrálo 4:1

12.11.2013 17:37

Sokoleč - Bílé Podolí 4:1 (3:0)

Podolští fotbalisté věděli, že je v Sokolči nečeká nic jednoduchého, navíc když s týmy z horní poloviny tabulky nezískali na podzim ještě ani bod. Navíc sokolečská statistika domácích zápasů s plným počtem bodů a se skóre 26:2 také hostům na klidu nepřidala. Všechny body zůstaly domácím za výhru 4:1, o které rozhodli už v prvním poločase.

Domácí se snažili držet míč a trpělivě čekali na skuliny v obraně hostů. První šance přišla v 8. minutě - po centru do vápna se dostal k hlavičce Hovorka, zatím mířil vedle. V 10. minutě utekl Šimon po levé straně a postupoval sám na brankáře, ovšem zakončení se mu nepovedlo a Podrazský střelu doprostřed chytil. Neproměněné šance mohli Podolští litovat v 18. minutě, kdy po dlouhém pasu byl u míče Hovorka dříve než Nečas a do prázdné brány poslal Sokoleč do vedení - 1:0. Ve 21. minutě se dostal ke střele z vápna J. Němec a jeho krásná šajtle se zatočila přímo do šibenice - 2:0. Ve 29. minutě další střelu z vápna Nečas stačil vyrazit, ale dobíhající P. Němec propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:0. Zápas byl prakticky rozhodnutý a náskok domácích mohl být ještě vyšší - ve 44. minutě Nečas zachránil proti Čápově tutovce.

O přestávce chtěl trenér Šváb po svých svěřencích jedinou věc - neodjet s ostudou a zahrát si fotbal. V 50. minutě Nečas vytáhl na tyč bombu Vodvářky, ale to bylo na dlouhou dobu ze strany domácích vše. Otěže zápasu přebrali hosté a do vápna létal jeden centr za druhým. 59. minuta volala po snížení, když po závaru a několikanásobném zakončení vykopávali domácí obránci míč dvakrát z prázdné brány. V 70. minutě našel Šimon ve vápně Trpišovského, jeho střelu dokázal brankář tygřím skokem vyrazit na roh. V 75. minutě Fejfar z trestného kopu na úrovni velkého vápna chytře obstřelil zeď, ale za brankáře opět zaskočil obránce, který míč vykopl. Přesto se hosté dočkali - v 85. minutě po Fejfarově rohu Kupka hlavou snížil na 3:1. Poslední slovo přesto měli domácí - Nečas dokázal vyrazit Čápovu tutovku z bezprostřední blízkosti, ale Hovorka do prázdné brány upravil na konečných 4:1.

Podolští v Sokolči ostudu neudělali a po průběhu druhé půle určitě mysleli na lepší výsledek, na druhou stranu domácí první poločas ovládli a vítězství si díky proměněným šancím zasloužili. Podolští jsou stále na 8. místě, ovšem s tragickým ziskem 10 bodů z 12 zápasů. Poslední šanci získat podzimní body mají Kobylky v sobotu proti Sadské, hraje se v sobotu od 13:30.

Tabulka: A - tým

Fotogalerie: Sokoleč - FC BP

Branky: 18. a 87. Hovorka, 21. J. Němec, 29. P. Němec - 85. Kupka

Sestava FC: Nečas - Semínko, L. Toman, Šálený, Mužátko - Fejfar, Brunclík (70. Kupka), M. Šváb, Čakovský (55. Trpišovský) - Šimon, Jelínek.

Sestava Sokoleč: Podrazský - Černý, Soukup, Šťastný, Hruška - L. Němec (60. Holan), Vodvářka, Kozel, P. Němec - Hovorka, Čáp.

Rozhodčí: Stránský Martin - Hanák Leoš, Fára Milan. Delegát: Tasch Zdeněk.

Zpět